Μ. Λεπτός: Ο θαυμασμός για τον Henry Ford και τα χαρίσματα του ηγέτη

InBusinessNews  03/01/2021 12:48
Μ. Λεπτός: Ο θαυμασμός για τον Henry Ford και τα χαρίσματα του ηγέτη

Μ. Λεπτός: Ο θαυμασμός για τον Henry Ford και τα χαρίσματα του ηγέτη

InBusinessNews  03/01/2021 12:48
Για τη συνολική του προσφορά και το έργο του στο κυπριακό επιχειρείν βραβεύτηκε με το Τιμητικό Βραβείο EY στο πλαίσιο των 4ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards το 2017, ο Μιχαλάκης  Γ. Λεπτός, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός. Σε συνέντευξη του, στο περιοδικό Gold το 2017 ο αείμνηστος Λεπτός απεκάλυψε τον επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζει καθώς και τις ιδιότητες που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν καλό επιχειρηματικό ηγέτη, ενώ υπογράμμισε πως πάντοτε υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση και ένας καλός ηγέτης θα πρέπει πάντα να προετοιμάζει το έδαφος της διαδοχής.

RELATED ARTICLESΟι καλοί ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται;
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με το ταλέντο να ηγηθούν. Συνήθως αυτό θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω της εκπαίδευσης και αργότερα μέσω της εμπειρίας στη ζωή.

Υπάρχει κάποιο άτομο που έχει επηρεάσει έντονα το στυλ ηγεσίας σας;
Υπάρχουν πολλές μεγάλες προσωπικότητες που θαυμάζω, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξω μόνο μία. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως πάνω απ 'όλα θαυμάζω τους ηγέτες που είναι σε θέση να εμπνεύσουν τους ανθρώπους γύρω τους και παράλληλα είναι σε θέση να συνδυάζουν την ηγεσία με την ακεραιότητα.

Μπορείτε να αναφέρετε έναν εξαιρετικό επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζετε; Τι τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό;
Τρέφω μεγάλο σεβασμό για πολλούς επιχειρηματικούς ηγέτες τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Μία συγκεκριμένη προσωπικότητα που με συγκινεί ιδιαίτερα είναι ο Henry Ford. Δεν ήταν μόνο ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας, αλλά και ένας θαυμάσιος οραματιστής που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο. Είχε την ιδέα να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και να τα πωλεί σε προσιτές τιμές για τους μέσους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του «καπιταλισμού της ευημερίας», καθώς υπήρχε η δέσμευση από μέρους του να βελτιώσει την ζωή των υπαλλήλων του.

Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες/δεξιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη;
Η γνώση, το όραμα, η ακεραιότητα, το θάρρος, η ικανότητα να κάνει σχέδια και να τα υλοποιεί, η δέσμευση, η προσαρμοστικότητα, η καινοτομία και, φυσικά, η σκληρή δουλειά. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων αποτελεί την πραγματική πρόκληση. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί κάποιος, πάντοτε θα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Και αυτό κάνει ακόμη και τους πιο επιτυχημένους ηγέτες των επιχειρήσεων να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να επιτύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου, το να είσαι ηγέτης σημαίνει επίσης ότι πρέπει πάντα να προετοιμάζεις το δρόμο για τους άλλους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας