Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός

InBusinessNews  03/01/2021 12:42
Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός

InBusinessNews  03/01/2021 12:42
Απεβίωσε ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός, σε ηλικία 83 ετών. Το InBusinessNews και η ΙΜΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια Λεπτού.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που αξιοποίησε την επιστημονική του κατάρτιση και τα εφόδια που απόκτησε ως πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην Κερύνεια ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Η δράση του ομίλου, Leptos Estates, ξεκίνησε από το 1960 και επικεντρώθηκε στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Ρωσίας και της Αφρικής.                             

Ο ίδιος ήταν πρωτοπόρος στην αγορά των holiday homes, μετατρέποντας την Κύπρο σε πόλο έλξης για εκατοντάδες Βρετανούς, Ρώσους και Σκανδιναβούς, που επέλεγαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα έπαιρναν τη σύνταξή τους και θα περνούσαν εδώ το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άφησε στις κατεχόμενες περιοχές μεγάλη περιουσία, και δραστηριοποιήθηκε στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, με έργα του όπως το Saudia City, μια σύγχρονη κοσμόπολη με 4000 κατοικίες, παλάτια και άλλα.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο ως κέντρο της δραστηριότητας του και η συμβολή του στην τουριστική και οικοδομική βιομηχανία υπήρξε μεγάλη. Πέραν της Πάφου, έργα του Ομίλου υπάρχουν στη Λεμεσό και στην Ελλάδα.
 
Από τα νέα έργα του Ομίλου, ξεχωρίζει το Neapolis Smart Eco City, μία σύγχρονη πόλη έκτασης 1,1 εκατομμύρια  τετραγωνικά μέτρα.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός είναι Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Ιορδανίας, στην Κύπρο και έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Ανεξαρτησίας του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Επίσης έχει τιμηθεί με το Αριστείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI), από το ΚΕΒΕ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, το Υπουργείο Ενέργειας, το ΕΒΕ Πάφου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων, την  OEB, την Εκκλησία Πάφου, τη Γερουσία της Ιορδανίας, τον Δήμο Αμμάν Ιορδανίας, και τον Δήμο Κερύνειας. 

Ήταν νυμφευμένος με την Κική, το γένος Διγενή και έχουν δύο γιούς τον Γιώργο και τον Παντελή, διευθυντικά στελέχη του Ομίλου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας