H ώρα για τον νέο πρόεδρο της ΟΕΒ

Το νέο της πρόεδρο, για την περίοδο Ιανουαρίου 2021- Μαΐου 2023, αναδεικνύει σήμερα η ΟΕΒ, σε μια εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον εκτελεστικό πρόεδρο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, Αντώνη Αντωνίου και τον CEO του CIM, Γιάγκο Χατζηγιάννη. 
 
Από τους δύο διεκδικητές, ο Αντώνης Αντωνίου θεωρείται ως ο υποψήφιος που υποστηρίζει μια παλαιότερη σχολή σκέψης έναντι του, νεαρότερου, Γιάγκου Χατζηγιάννη.

Διαβάστε ακόμα:
Τα 41 μεγάλα έργα που παραμένουν στάσιμα
Δέκα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα προς πώληση στη Λεμεσό

To background των δύο υποψηφίων
Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο Bsc (Hons) στην Βιολογία καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Postgraduate Diploma in Computer Science). Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός/Μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen. Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών της εταιρειών. Είναι επίσης Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Λατομεία Λατούρος Λτδ, Enerco - Energy Recovery Ltd και RIME Information Bureau Ltd. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011 και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τον Δεκέμβριο του 2013.
 
 
O Γιάγκος Χατζηγιάννης γεννήθηκε το 1982 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, όπου έχει αποκτήσει Πτυχίο στην Νομική με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall), όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επόμενη χρονιά απέκτησε Μεταπτυχιακό Νομικής στο Διεθνές Δίκαιο με άριστα. Η επίτευξη 1ης θέσης μεταξύ των φοιτητών Νομικής στο Trinity Hall College, τον ανακήρυξε σε Bateman Scholar για την Ακαδημαϊκή Αριστεία. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2007, όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και έγινε μέλος του Κυπριακού Δικηγορικού Συλλόγου. Από το 2008 είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του The Cyprus Institute of Marketing, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Είναι λέκτορας Εμπορικού Δικαίου & Marketing του CIM και Επισκέπτης Λέκτορας Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, στη Μόσχα. Είναι επίσης Chartered Marketer και μέλος του Chartered Management Institute. Είναι μέλος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης και σύμβουλος σε πολλές εταιρείες σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης.
 

Οι πρόεδροι της τελευταίας δεκαετίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από χρόνια o απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (Γιώργος Πέτρου) δεν διεκδικεί την επανεκλογή του.
 

Από το 2010-2014 την προεδρία κατείχε ο Φίλιος Ζαχαριάδης, υπηρετώντας δύο θητείες.     

Από το 2014-2018 το υψηλότερο αξίωμα της ΟΕΒ υπηρέτησε ο Χρίστος Μιχαηλίδης- και πάλι δύο θητείες. 

 

 

 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο