Κίκης Λευκαρίτης: Τιμήθηκε με το IN Business Lifetime Achievement Award 2012

InBusinessNews  28/11/2020 08:24
Κίκης Λευκαρίτης: Τιμήθηκε με το IN Business Lifetime Achievement Award 2012

Κίκης Λευκαρίτης: Τιμήθηκε με το IN Business Lifetime Achievement Award 2012

InBusinessNews  28/11/2020 08:24
Με το βραβείο Lifetime Achievement Awards τιμήθηκε το αείμνηστος Κίκης Λευκαρίτης στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβεύσεων IN Buisiness Awards 2012.

RELATED ARTICLESΠιο κάτω το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΙΝ Business τον Φεβρουάριο 2013 με δηλώσεις του αείμνηστου Κίκη Λευκαρίτη για την τιμητική του βράβευση.

Τη μεγάλη αναγνώριση της προσφοράς ενός ατόμου, όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα, καταδεικνύει μια τέτοια βράβευση. Μια διάκριση, που σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, τιμά όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του, την Πετρολίνα, καθώς και ολόκληρο τον Όμιλο Εταιρειών Α/φοι Λευκαρίτη. «Η ηθική ικανοποίηση έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από κάθε υλική. Η μεγαλύτερη χαρά είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος το τι έχεις προσφέρει μετά από τόση σκληρή δουλειά και θυσίες, να χαίρεις εκτίμησης και να μοιράζεσαι αυτές τις στιγμές με την οικογένεια σου και τους ανθρώπους που αγαπάς», σημείωσε.

Μιλώντας για τους δύσκολους καιρούς που διανύει η επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, τους σύγκρινε με τη δύσκολη εποχή που δημιουργήθηκε η Πετρολίνα. «Τότε έλεγαν όλοι ότι με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέταμε δεν θα καταφέρναμε να αντιμετωπίσουμε τους ξένους κολοσσούς», είπε.
 

Και πρόσθεσε: «Έχοντας ζήσει την Κύπρο σε καιρούς παγκοσμίου πολέμου, φτώχειας και εισβολής δεν έχω παρά να νιώθω αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την οικονομική στενότητα. Πιστεύω στη δυνατότητα των Κυπρίων να ανταποκρίνονται στα δύσκολα. Η εργατικότητα και η επιχειρηματική ευφυΐα του λαού μας είναι αξίες που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Φτάνει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να τολμήσουμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν για να ανακάμψει η κυπριακή οικονομία».

Όπως είπε, η οικονομική κρίση έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς κι από τη στιγμή που το πελατολόγιο της εταιρείας καλύπτει όλο το φάσμα της κυπριακής οικονομίας, είναι αναμενόμενο, μέρος των πελατών της να παρουσιάζει καθυστέρηση ή και αδυναμία στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους. «Η εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με στόχο την όσο το δυνατό λιγότερη επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της. Αυτά καλύπτουν περισυλλογή στα λειτουργικά έξοδα, καθώς και περισσότερη προσοχή σε κάθε της κίνηση», υπογράμμισε.

Ο κ. Λευκαρίτης πιστεύει ότι την τύχη σου την καθορίζεις μόνος σου. «Δουλέψαμε σκληρά, ρισκάραμε, είχαμε στρατηγική και πετύχαμε. Η τύχη είναι με τους δυνατούς, λένε. Δεν εννοώ τους οικονομικά δυνατούς, αλλά με αυτούς που έχουν αυτοπεποίθηση, που είναι εργατικοί και ειλικρινείς», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας