Π. Θεοδωρίδης: Αποχωρεί από την Cablenet

Inbusinessnews  17/10/2020 11:20
Π. Θεοδωρίδης: Αποχωρεί από την Cablenet

Π. Θεοδωρίδης: Αποχωρεί από την Cablenet

Inbusinessnews  17/10/2020 11:20

Έπειτα από 11 και πλέον χρόνια ως Chief Commercial Officer και Executive Director, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cablenet, ο Περικλής Θεοδωρίδης αποχώρησε από την εταιρεία (15.10.2020), αφού όπως είπε ο ίδιος θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του, και πως έφθασε η ώρα για νέες επαγγελματικές προκλήσεις.

Κατά το διάστημα της παρουσίας του στην εταιρεία ο Π. Θεοδωρίδης ηγήθηκε διαφόρων τμημάτων συνεισφέροντας στην εδραίωση της Cablenet στην αγορά αφού συμμετείχε σε σημαντικά γεγονότα – σταθμούς.

Βιογραφικό (Who is Who)

Ο Περικλής Γ. Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1970. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία και σπούδασε Ηλεκτρολογική Μηχανική στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και αμέσως μετά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, στις ΗΠΑ.

Έχει πέραν των 20 ετών εκτεταμένη εμπειρία, με αποδεδειγμένη πορεία, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, και με ειδίκευση στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στην εταιρική διαπραγμάτευση, στις σχέσεις με πελάτες, στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ανάπτυξη.

Το 2009 εργοδοτήθηκε στη Cablenet αρχικά σαν Sales Director και αργότερα ως Chief Commercial Officer, Executive Director, υπεύθυνος για πωλήσεις, μάρκετινγκ, τηλεόραση & τηλεοπτικό περιεχόμενο και για όλες τις λειτουργίες της πρώτης γραμμής (καταστήματα, εγκαταστάσεις, βλάβες και τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης). Ο κύριος Θεοδωρίδης κατείχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Cablenet από το 2014 και είναι πιστοποιημένος Director από το Institute of Directors του Λονδίνου στην εταιρική διακυβέρνηση, ηγεσία, στρατηγική και μάρκετινγκ από το 2012. 

Πριν από τη Cablenet, από το 1995 μέχρι το 2009, διετέλεσε στην OTEnet Telecom για πολλά χρόνια ως Sales Director. Νωρίτερα στην καριέρα του εργάστηκε στη Demstar Information Group ως Data Communications and Networking Manager, στη Signtech USA (Texas, USA) ως Technical Support Engineer και στην Applied Materials Inc. (Texas, USA) ως Manufacturing Technologist.

Ο κύριος Θεοδωρίδης είναι επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) στην Κύπρο από το 2018 και ενεργό διευθυντικό στέλεχος της Οργάνωσης από το 2000. Επίσης διετέλεσε μέχρι πρότινος ως Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) από το 2010, Μέλος του ΔΣ του American Chamber of Commerce στην Κύπρο από το 2019, Μέλος του Industrial Advisory Board του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και κατέχει επαγγελματικές άδειες και πιστοποιητικά από το European Federation of National Engineering Associations (EurIng) και το Institute of Directors (Dip IoD).

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας