Ι. Μάτσης: Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου

InBusinessNews  28/09/2020 11:32
Ι. Μάτσης: Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου

Ι. Μάτσης: Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου

InBusinessNews  28/09/2020 11:32
«Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου και τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Τράπεζας η διακοπή της προσφοράς των υπηρεσιών μου στην Τράπεζα». Αυτό επισημαίνει ο τέως CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης σε δήλωσή του, εκφράζοντας υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια σε συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους, υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. 

RELATED ARTICLESΗ δήλωση Ιωάννη Μάτση:
 
"Είμαι πολύ περήφανος για τα επιτεύγματα που οι συνάδελφοι μου, και εγώ συνεργαζόμενοι, πέτυχαμε τα τελευταία 3.5 χρόνια, υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Ολοκληρώσαμε την εξαγορά της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας, την απρόσκοπτη ενοποίηση των δύο Τραπεζών μέσα σε ένα χρόνο, την αύξηση κεφαλαίου ύψους 150 εκ. Ευρώ με την συμμετοχή διεθνών και τοπικών επενδυτών, την επέκταση των σχέσεων μας με Ανταποκρίτριες Τράπεζες, από μία σε τρεις, τη δημιουργία δευτερεύουσας αγοράς εξυπηρέτησης δανείων μέσω της δημιουργίας της APS, και την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στο νησί. Το πιο σημαντικό επίτευγμα όμως είναι ότι καταφέραμε και αναστρέψαμε τις συνολικές ζημιές των 108 εκ. Ευρώ μεταξύ του 2016 και 2017, σε συνολικά κέρδη 428 εκ. Ευρώ μεταξύ του 2018 και 2019. Τόσο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και οι δείκτες κάλυψης ρευστότητας της Ελληνικής Τράπεζας σήμερα την κατατάσσουν μέσα στις πιο ισχυρές συστημικές Τράπεζες της Ευρώπης.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, μου είχε πρόσφατα διαβιβαστεί ότι ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου και τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Τράπεζας η διακοπή της προσφοράς των υπηρεσιών μου στην Τράπεζα.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους μου, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, και τους μετόχους μας, ότι ήμουν και παραμένω πλήρως αφοσιωμένος και δεσμευμένος σε όλους, και στην Τράπεζα, και ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να τους εγκαταλείψω σε αυτό το ταξίδι - ωστόσο, για λόγους πέρα από τον έλεγχό μου και υπό το φως των απροσδόκητων περιστάσεων και εξελίξεων, πιστεύω ότι η αποχώρησή μου από την Τράπεζα είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.

Τέλος, θα ήθελα ειλικρινά, και από καρδιάς να ευχαριστήσω: Το Διοικητικό Συμβούλιο για την καθοδήγηση και την υποστήριξή του. Κάθε έναν από τους συναδέλφους μου για την ισχυρή δέσμευση τους, το πάθος τους, τη σκληρή δουλειά, και τον σεβασμό που πάντα επιδείκνυαν στους πελάτες μας και το ευρύ κοινό. Τέλος, όλους τους μετόχους μας που μας εμπιστεύτηκαν την Τράπεζα τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Εύχομαι στην Τράπεζα και ιδιαίτερα στο προσωπικό τα καλύτερα για το μέλλον".
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας