Γιώργος Θεοχαρίδης: Ο νέος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

To διορισμό του Δρ. Γιώργου Θεοχαρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 23η Ιουλίου του 2020 και θα είναι για πενταετή θητεία.
 
Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Cyprus International Institute of Management (CIIM) από τον Σεπτέμβριο του 2010. Είναι επίσης ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στα Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά (MSc in Finance & Banking).
 
Πριν αναλάβει καθήκοντα στο CIIM εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στο Χρηματοοικονομικό τομέα στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Κορέας για τέσσερα χρόνια. Πριν απ’αυτό εργάστηκε σαν International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του ΜΙΤ. Ο Δρ. Θεοχαρίδης απέκτησε τον τίτλο BΕng in Electrical Engineering & Electronics από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), M.B.A. από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια, και το διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.
 
Τα ερευνητικά και διδασκαλικά του ενδιαφέροντα είναι στον τομέα της ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνων στις αγορές ομολόγων, παραγώγων, επενδύσεων και διεθνών χρηματοοικονομικών.

Βιογραφικό
Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή, ακολούθως απέκτησε τον τίτλο BΕng (Hons) in Electrical Engineering & Electronics από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), M.B.A. από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια, και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.
 
Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010. Είναι επίσης Research Fellow στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT) και Διευθυντής στην Goal Portfolios Insurance Advisors. Πριν αναλάβει καθήκοντα στο CIIM εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας. Προηγουμένως είχε εργαστεί ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC), Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ.

Στο παρόν στάδιο είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής, καθώς και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA). Είναι επίσης μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών.

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον τομέα της ανάλυσης, αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων στις αγορές ομολόγων, παραγώγων, επενδύσεων και διεθνών χρηματοοικονομικών. Έχει προσφέρει πολλά εσωτερικά και ανοικτά σεμινάρια σε θέματα χρηματοοικονομικών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επίσης, εμφανίζεται τακτικά σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και συνεισφέρει συχνά με άρθρα σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και διαδικτυακές σελίδες σε θέματα που σχετίζονται με την τοπική και παγκόσμια οικονομία.

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος