Πότε φεύγει και που θα πάει ο Γιώργος Λακκοτρύπης

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου, θα αποχαιρετήσει έπειτα από σχεδόν 7,5 χρόνια τον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Ενέργειας σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews, ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ενημέρωσε εδώ και καιρό για τις προθέσεις του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ήδη μελετά 6 προτάσεις από τον ιδιωτικό τομέα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Οι προτάσεις αφορούν διευθυντική θέση και παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο πολυεθνικών εταιρειών με παρουσία και στην Κύπρο, που ασχολούνται με τον τομέα της τεχνολογίας, των υπηρεσιών και του τομέα των ακινήτων και δεν περιλαμβάνουν εταιρείες που απασχολούνται με τον κλάδο του Oil & Gas.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν διαμηνύσει στον κ. Λακκοτρύπη πως επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του και εναπόκειται στον ίδιο να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα υπουργός της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη αναμένεται πριν την επιστροφή του στον ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσει πρώτα την έγκριση της επιτροπής περί του Ελέγχου της Ανάληψης Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα από Πρώην Κρατικούς Αξιωματούχους, όπως είχαν κάνει και άλλοι πρώην κρατικοί αξιωματούχοι.

WHO IS WHO
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου 1970. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988-1991). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993-1995).

Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου, όπου για τα επόμενα 6 χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων.

Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Κατόπιν πέντε χρόνων ραγδαίας ανάπτυξης, ο κύκλος διοίκησής του επεκτείνεται και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

Παράλληλα, το 2008 διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Το 2009 διορίστηκε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες. Ο κ. Λακκοτρύπης ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την 1η Μαρτίου 2013.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες