Ο Άγις Γεωργιάδης μέλος του London Court of International Arbitration

Ο Άγις Γεωργιάδης, μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και  δικηγόρος ασχολούμενος με τη διαιτησία και την εναλλακτική επίλυση διαφορών, ορίσθηκε ως μέλος του Δικαστηρίου του London Court of International Arbitration (LCIA Court), το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία forum διαιτητικής επίλυσης διεθνών διαφορών σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος Κύπριος που αναλαμβάνει το εν λόγω αξίωμα.
 
Το London Court of International Arbitration αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και διεθνώς καταξιωμένα κέντρα διαιτησίας. Ιδρυθέν μεταξύ των ετών 1891-1892, έχει συμπληρώσει άνω των εκατόν είκοσι ετών αδιάλειπτης λειτουργίας. Το εν λόγω Δικαστήριο σύγκειται εκ τριάντα πέντε μελών από διάφορες χώρες, και επιλαμβάνεται διαφορών μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, όντας το κατεξοχήν κέντρο επίλυσης διεθνών διαφορών.
 
Η εισδοχή του κ. Γεωργιάδη στις τάξεις των μελών του LCIA Court περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιάδη.
 
Ο Άγις Γεωργιάδης έλαβε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου (2003), αποκτώντας το 2004 τον τίτλο του barrister (Lincoln’s Inn). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο από το London School of Economics (2005), ενώ διαθέτει Δίπλωμα Ειδίκευσης (με διάκριση) στη Διεθνή Διαμεσολάβηση και τη Διεθνή Διαιτησία επί κατασκευαστικών διαφορών από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (2010). Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2006 και εταίρος στη δικηγορική εταιρία Christos Georgiades & Associates LLC. Ως μέλος ΣΕΠ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διδάσκει Δίκαιο της Απόδειξης.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής