Αβέρωφ: Έχουμε το πιο δυνατό πακέτο στήριξης στην Ευρώπη

InBusinessNews  02/06/2020 16:27
Αβέρωφ: Έχουμε το πιο δυνατό πακέτο στήριξης στην Ευρώπη

Αβέρωφ: Έχουμε το πιο δυνατό πακέτο στήριξης στην Ευρώπη

InBusinessNews  02/06/2020 16:27
"Η κυβέρνηση πέρα από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, πήρε έγκαιρα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και είχαμε από  την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το πιο γενναιόδωρο πακέτο στήριξης της κοινωνίας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του συνόλου της κοινωνίας. Αλλά όχι μόνο ήταν το πιο δυνατό πακέτο στήριξης της κοινωνίας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και το πιο δυνατό πακέτο στήριξης συγκρινόμενο με οποιοδήποτε άλλο οποιασδήποτε άλλης χώρας στην Ευρώπη", ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 

RELATED ARTICLES

 
Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου αλλά και όλα τα στελέχη των Υπουργείων αλλά και όλους τους Υπουργούς. Για τον συντονισμό, το ξεκάθαρο μυαλό αλλά και τη σωστή αρχιτεκτονική για το συνολικό οικονομικό πακέτο.
 
"Πέραν της στήριξης των εργαζομένων, οι αναστολές δόσεων και πληρωμών φόρων, ήταν από τα πιο αποτελεσματικά και εσωτερικά μέτρα αλλά και τα πιο αποτελεσματικά σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που ανέστελλε δόσεις 10  ολόκληρους μήνες. Δεν θα μείνω στις διαφορές που είχαν δημιουργηθεί για το πακέτο στήριξης  της ρευστότητας  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς  στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ οι αντιπαραθέσεις, οι ίντριγκες, δεν ήταν προτεραιότητα μας. Πάντα είχαμε μια αρχή, και πέτρες να μας ρίχνουν αυτές τις χρησιμοποιούμε όχι για να τις ρίχνουμε πίσω αλλά για να χτίζουμε γέφυρες για να συνεργαζόμαστε. Και αυτό θέλει ο κόσμος, τη συνεργασία όλων μας, γιατί αυτό που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως είναι η ακόμα μια μεγάλη εθνική επιτυχία με συντελεστές τους πολίτες που έδειξαν πειθαρχία και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ζητούν και απαιτούν συνεννόηση για το καλό του τόπου. Και έχουμε και το πακέτο για την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για 1,7 δις σε τρία διαφορετικά ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά  και την επιδότηση επιτοκίου, επιχειρηματικών δανείων, αλλά και στεγαστικών δανείων", ανέφερε.
 
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως όπως ξεπεράσαμε την κρίση του 2013, με την οικονομία μας αξιόπιστη και με το κράτος να διαθέτει ρευστότητα αλλά και αξιοπιστία και που δανείστηκε 2,5 δις για να μπορεί να στηρίζει την κοινωνία, θα τα καταφέρουμε και τώρα
 
"Πιστεύω ακράδαντα πως τα αποτελέσματα  της οικονομικής  διαχείρισης των  επιπτώσεων λόγω του κορωνοϊού θα είναι πολύ πιο εξαιρετικά απ’ ότι στο παρελθόν. Και όπως  η Κύπρος μας δέχεται τα σχόλια ανά το παγκόσμιο για την άριστη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, να μου το θυμηθείτε πως παρόμοια και πιο θερμά λόγια θα λέγονται και για την επιτυχία της οικονομικής διαχείρισης. Πιστεύω στο οικονομικό επιτελείο  της κυβέρνησης, τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και στο γινάτι και στο πείσμα των Κυπρίων αλλά και των Κυπρίων επιχειρηματιών. Θα ξεπεράσουμε και τα οικονομικά προβλήματα  και θα μας βρει το 2021 πολύ δυνατούς, με ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που δύσκολα θα βρίσκεται χώρα εντός της Ευρώπης να συγκριθεί μαζί με την Κύπρο", ανέφερε.
 
Καταλήγοντας τόνισε πως είναι στο μέταλλο, είναι στο DNA των Κυπρίων να αναδεικνύουν τις δυνατότητες τους μέσα από τις μεγάλες κρίσεις. Όμως θα κλείσω τη σημερινή παρέμβαση μου γι’ αυτό που έχει σημασία για τον τόπο, τα παιδιά, τις μελλοντικές γενιές.
 
"Εύχομαι ειλικρινά να μην χάσουμε ως κοινωνία, ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται γιατί  η κάθε δυσκολία , κάθε πρόκληση πρέπει να είναι και μια μεγάλη ευκαιρία. Να κάνουμε τις αναγκαίες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Χάσαμε πολλά ιστορικά σταυροδρόμια ως τόπος για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος για το καλό της κοινωνίας".
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας