Ε. Κώστα: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την άμεση επαφή

Ε. Κώστα: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την άμεση επαφή

Ε. Κώστα: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την άμεση επαφή

H πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο που βιώνουμε την κάθε μέρα. Από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μέχρι την εργασία δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα. Το ΙnBusinessNews με την θεματική ενότητα “Working Space Daily” παρουσιάζει στελέχη από διάφορους τομείς της αγοράς, τα οποία εργάζονται είτε από το σπίτι είτε στο νέο εργασιακό περιβάλλον όπως αυτό έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 

RELATED ARTICLES


Tο νέο εργασιακό περιβάλλον παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να είναι λειτουργική για κάποιο διάστημα, ωστόσο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την άμεση επαφή με τους συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες, ανέφερε η Έλενα Κώστα, Senior Manager της Orthodoxou Aviation, στο InBusinessNews.
 
Πώς έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα εργασίας; Ποιες ήταν οι αντικειμενικές δυσκολίες ή ευκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα;
Αναμφίβολα μιλάμε για νέα δεδομένα, τα οποία αφορούν όλη την κοινωνία και σίγουρα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τον κάθε πολίτη του νησιού μας.
Η πανδημία Covid-19, έχει φέρει τα πάνω κάτω, και αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο τον εργασιακό τομέα. Από την εξαγγελία των μέτρων, οι υπηρεσίες της εταιρείας μας έχουν πλήρως ανασταλεί. Ο όγκος της εργασίας σαφέστατα μειώθηκε, υπάρχουν όμως υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να διεκπεραιωθούν  όσον αφορά πελάτες αλλά και συνεργάτες μας και κάπως έτσι το γραφείο μου ‘μεταφέρθηκε’ στο σπίτι μου!
 
Ως εταιρεία είχαμε την προνοητικότητα και δράσαμε προληπτικά, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, μετασχηματίζοντας την επιχείρηση μας ούτως ώστε  να μπορούμε να εφαρμόσουμε την εξ’ αποστάσεως εργασία, δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους υπαλλήλους στα αποθηκευμένα αρχεία και συστήματα με αποτέλεσμα να μπορούμε να στηρίξουμε επαρκώς και στο ίδιο βαθμό με πριν τους πελάτες και συνεργάτες μας  σε αυτή τη δύσκολη εποχή.
 
Περιγράψτε μας μια τυπική μέρα (τι ώρα ξεκινάτε δουλειά και τι ώρα τελειώνετε, ποια είναι τα καθημερινά σας καθήκοντα, πώς γίνεται ο συντονισμός με την ομάδα σας).
Το πρωινό ξύπνημα δεν έχει αλλάξει αφού κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ! Ξεκινώ  δουλειά γύρω στις 0830 το πρωί. Οι εξελίξεις των ημερών και οι συνεχείς μεταβολές δεν επιτρέπουν σταθερό ωράριο λήξης εργασίας. Η εργάσιμη μέρα τελειώνει όταν όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει.
 
Σε καθημερινή βάση υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά τις εξελίξεις  του κλάδου. Πολλές συναντήσεις γίνονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας αφού έχουμε τη δυνατότητα τηλεδιασκέψεων, κρατώντας και μια πιο ‘προσωπική’ επαφή με τους συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες μας. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, δίνεται όμως έμφαση στην επόμενη μέρα, βλέποντας πλέον το μέλλον με πιο θετική ματιά.
 
Πως θα χαρακτηρίζατε το νέο εργασιακό περιβάλλον; Είναι λειτουργικό και συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας; Θα προτιμούσατε να εξακολουθήσετε να εργάζεστε σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον;
"Ευέλικτο" είναι ίσως ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός που θα προσέδιδα στο νέο μου εργασιακό περιβάλλον. Για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί η εξ αποστάσεως εργασία να παραμείνει λειτουργική. Προσωπικά όμως  δεν θα ήταν επιλογή μου να μετατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση σε μονιμότητα. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την άμεση επαφή με τους συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες. Είναι επίσης σημαντικό για μένα να διαχωρίζεται ο εργασιακός μου χώρος από τον προσωπικό μου χώρο γιατί έτσι εκτιμώνται και τα δύο περισσότερο. Σαφέστατα όμως θα μπορούσα για κάποιες μέρες κάθε μήνα να χρησιμοποιούσα κατ’ επιλογή το γραφείο μου στο σπίτι αφού αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα!   
 
Πως φαντάζεστε το νέο εργασιακό περιβάλλον μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων;
Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που θα επιτρέψει την επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που σίγουρα θα διαφέρει από την προ-επιδημίας εποχή, ιδιαίτερα όσον αφορά τον δικό μας κλάδο του τουρισμού. Αναμένουμε να ακούσουμε τις προδιαγραφές που θα οριστούν για τα ταξίδια αφού αυτές θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό επανεκκίνησης του κλάδου και συνεπώς το νέο εργασιακό μας περιβάλλον.
 
Η εταιρεία μας έχει ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων αλλά και των πελατών μας και έχουμε εφοδιαστεί αναλόγως αφού η προστασία όλων μας είναι η πρώτιστη μας μέριμνα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας