Σ. Χατζηιωάννου: Ζητά ακύρωση του συμβολαίου με Airbus ύψους 4,5 δις στερλινών

Τερματισμό της συμφωνίας μεταξύ της easy jet και της Airbus για 107 αεροσκάφη συνολικού ύψους 4,5 δις στερλινών ζητά ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της οικογένειας εμπορικών σημάτων easyGroup. Με δήλωση του επισημαίνει πως κύριος στόχος του είναι να τερματιστεί η εν λόγω σύμβαση για «107 πρόσθετα αχρείαστα αεροσκάφη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος διατηρηθεί η αξία προς τους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων».

Ο κ. Χατζηιωάννου που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι κάτοχοι του 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, αναμένεται να ζητήσει την στήριξη και των υπόλοιπων μετόχων ώστε να ασκηθεί πίεση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της EasyJet για να ακυρωθεί η εν λόγω σύμβαση.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση «η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων της easyJet ανερχόταν στα 3 δις στερλίνες τον Σεπτέμβριο του 2019. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα διευθυντικά στελέχη να σπαταλήσουν αυτά τα χρήματα για την καταβολή 1,3 δις στερλινών προς την Airbus για την απόκτηση των αχρείαστων αυτών αεροσκαφών».
 
Μάλιστα ο κ. Χατζηιωάννου στη δήλωση του πως η Airbus έχει καταδικαστεί για δωροδοκία ανώτατων στελεχών αεροπορικών εταιρειών ανά το παγκόσμιο, ενώ επικρίνει τον πρόεδρο του ΔΣ της EasyJet για την άρνηση του να διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα για το κατά πόσον υπήρξε θέμα δωροδοκίας για  της παραγγελίες της εταιρείας προς την Airbus.

Προειδοποιεί πως εάν διατηρηθεί το συμβόλαιο 4,5 δισ. στερλινών το ρευστό της easyJet θα σταματήσει να υπάρχει τον Αύγουστο του 2020.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής