Χρήστος Ρότσας: Χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος να καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες που άμεσα θα οδηγούσαν στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι άκαιρη ,άστοχη και λανθασμένη εκτιμά ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Χρήστος Ρότσας.

«Άκαιρη διότι έπρεπε στις 31 Μαρτίου ήδη οι τράπεζες να είχαν παράσχει ρευστότητα ώστε να πληρωθούν μισθοί και λειτουργικά έξοδα . Οι εργαζόμενοι με την σειρά τους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η οικονομία να αποφύγει τον μαρασμό . Με τον τρόπο που εισηγείται το ΔΗΚΟ ούτε σε ένα δυο μήνες δεν θα δούμε χρήματα με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου.

Άστοχη , ενέργεια διότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει τις τράπεζες ως μέσο διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά . Όσα λάθη και αν έχουν οι τράπεζες , δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το κράτος . Αυτές ξέρουν τους πελάτες τους, σε αυτές είναι κατατεθειμένες οι εγγυήσεις τους κλπ . Παραχώρηση χρημάτων και επιδομάτων από πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους θα μας οδηγήσουν σε άλλες εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε», είπε.

Κατά τον κ. Ρότσα είναι λανθασμένη απόφαση , διότι οι κρατικές εγγυήσεις δεν αυξάνουν τον πραγματικό δανεισμό της χώρας , συνεπώς αν χρειαστεί μπορεί να πάμε μετά σε απευθείας δανεισμό.

«Αν όμως πάμε πρώτα με τον δανεισμό και δεν δουλέψει τότε είναι αμφίβολο αν οι εγγυήσεις μας θα είναι αρκετά αξιόπιστες για τις τράπεζες όπως είναι σήμερα . Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη οι κρατικές εγγυήσεις ξεπέρασαν το €1τρις και που μαζί με την δημοσιονομική επεκτατική πολιτική είναι στην προμετωπίδα ενίσχυσης της οικονομίας .

Επειδή ο χρόνος έχει τεράστια σημασία και οι εγγυήσεις έπρεπε να ψηφίζονταν την Κυριακή 29/3 καλούμε τους φίλους στο ΔΗΚΟ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και να ψηφίσουν τις εγγυήσεις την ερχόμενη εβδομάδα που μαζί με την αναστολή δόσεων θα αιμοδοτήσουν την Κυπριακή οικονομία . Η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα . Τα κόμματα απαιτείται να τρέξουν, διότι χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Το εστιατόριο «το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική