Χρήστος Ρότσας: Χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή

  03/04/2020 11:20
Χρήστος Ρότσας: Χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή

Χρήστος Ρότσας: Χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή

  03/04/2020 11:20

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος να καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες που άμεσα θα οδηγούσαν στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι άκαιρη ,άστοχη και λανθασμένη εκτιμά ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Χρήστος Ρότσας.

RELATED ARTICLES

«Άκαιρη διότι έπρεπε στις 31 Μαρτίου ήδη οι τράπεζες να είχαν παράσχει ρευστότητα ώστε να πληρωθούν μισθοί και λειτουργικά έξοδα . Οι εργαζόμενοι με την σειρά τους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η οικονομία να αποφύγει τον μαρασμό . Με τον τρόπο που εισηγείται το ΔΗΚΟ ούτε σε ένα δυο μήνες δεν θα δούμε χρήματα με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου.

Άστοχη , ενέργεια διότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει τις τράπεζες ως μέσο διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά . Όσα λάθη και αν έχουν οι τράπεζες , δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το κράτος . Αυτές ξέρουν τους πελάτες τους, σε αυτές είναι κατατεθειμένες οι εγγυήσεις τους κλπ . Παραχώρηση χρημάτων και επιδομάτων από πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους θα μας οδηγήσουν σε άλλες εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε», είπε.

Κατά τον κ. Ρότσα είναι λανθασμένη απόφαση , διότι οι κρατικές εγγυήσεις δεν αυξάνουν τον πραγματικό δανεισμό της χώρας , συνεπώς αν χρειαστεί μπορεί να πάμε μετά σε απευθείας δανεισμό.

«Αν όμως πάμε πρώτα με τον δανεισμό και δεν δουλέψει τότε είναι αμφίβολο αν οι εγγυήσεις μας θα είναι αρκετά αξιόπιστες για τις τράπεζες όπως είναι σήμερα . Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη οι κρατικές εγγυήσεις ξεπέρασαν το €1τρις και που μαζί με την δημοσιονομική επεκτατική πολιτική είναι στην προμετωπίδα ενίσχυσης της οικονομίας .

Επειδή ο χρόνος έχει τεράστια σημασία και οι εγγυήσεις έπρεπε να ψηφίζονταν την Κυριακή 29/3 καλούμε τους φίλους στο ΔΗΚΟ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και να ψηφίσουν τις εγγυήσεις την ερχόμενη εβδομάδα που μαζί με την αναστολή δόσεων θα αιμοδοτήσουν την Κυπριακή οικονομία . Η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα . Τα κόμματα απαιτείται να τρέξουν, διότι χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή», κατέληξε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας