Χρήστος Ρότσας: Χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος να καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες που άμεσα θα οδηγούσαν στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι άκαιρη ,άστοχη και λανθασμένη εκτιμά ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Χρήστος Ρότσας.

«Άκαιρη διότι έπρεπε στις 31 Μαρτίου ήδη οι τράπεζες να είχαν παράσχει ρευστότητα ώστε να πληρωθούν μισθοί και λειτουργικά έξοδα . Οι εργαζόμενοι με την σειρά τους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η οικονομία να αποφύγει τον μαρασμό . Με τον τρόπο που εισηγείται το ΔΗΚΟ ούτε σε ένα δυο μήνες δεν θα δούμε χρήματα με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου.

Άστοχη , ενέργεια διότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει τις τράπεζες ως μέσο διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά . Όσα λάθη και αν έχουν οι τράπεζες , δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το κράτος . Αυτές ξέρουν τους πελάτες τους, σε αυτές είναι κατατεθειμένες οι εγγυήσεις τους κλπ . Παραχώρηση χρημάτων και επιδομάτων από πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους θα μας οδηγήσουν σε άλλες εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε», είπε.

Κατά τον κ. Ρότσα είναι λανθασμένη απόφαση , διότι οι κρατικές εγγυήσεις δεν αυξάνουν τον πραγματικό δανεισμό της χώρας , συνεπώς αν χρειαστεί μπορεί να πάμε μετά σε απευθείας δανεισμό.

«Αν όμως πάμε πρώτα με τον δανεισμό και δεν δουλέψει τότε είναι αμφίβολο αν οι εγγυήσεις μας θα είναι αρκετά αξιόπιστες για τις τράπεζες όπως είναι σήμερα . Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη οι κρατικές εγγυήσεις ξεπέρασαν το €1τρις και που μαζί με την δημοσιονομική επεκτατική πολιτική είναι στην προμετωπίδα ενίσχυσης της οικονομίας .

Επειδή ο χρόνος έχει τεράστια σημασία και οι εγγυήσεις έπρεπε να ψηφίζονταν την Κυριακή 29/3 καλούμε τους φίλους στο ΔΗΚΟ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και να ψηφίσουν τις εγγυήσεις την ερχόμενη εβδομάδα που μαζί με την αναστολή δόσεων θα αιμοδοτήσουν την Κυπριακή οικονομία . Η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα . Τα κόμματα απαιτείται να τρέξουν, διότι χωρίς ρευστό η οικονομία θα πάθει καρδιακή προσβολή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα