Κ. Μαυρίδης: Ευρωπαϊκή βοήθεια απευθείας στην πραγματική οικονομία

Την στήριξη απευθείας της πραγματικής οικονομίας και την έκδοση ευρωομολόγου υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην συζήτηση για την διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης της Ομάδας για αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορωνοιό.
 
Αρχικά, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε την τεράστια οικονομική αλλά και πολιτική σημασία που έχει η άμεση έκδοση ευρωομολόγου (δανεισμός από την ΕΕ αντί τα κράτη-μέλη ξεχωριστά), προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η στήριξη στο ευρωομόλογο είναι ένα καλό τεστ για το ποιος στηρίζει στην πράξη, την ενότητα και αλληλεγγύη στην ΕΕ. Επιπλέον, τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη τώρα στην πρωτοβουλία των εννέα κρατών-μελών που έθεσαν ήδη το θέμα του ευρωομολόγου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.     
 
Στη συνέχεια, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τα κράτη-μέλη να αξιοποιούν απευθείας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια με αποφυγή ενδιάμεσων, όπως τα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την διοχέτευση της άμεσα στην πραγματική οικονομία (εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά). Όπως σημείωσε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρ. Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), απαιτούν αρκετό χρόνο και κόστος στους δανειζόμενους για να διαφανούν αποτελέσματα. Επιπλέον, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι η διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία, που ωθεί στον περαιτέρω δανεισμό από τράπεζες, είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η προσπάθεια εμπλοκής των κρατών-μελών δημιουργεί αναπόφευκτα στρεβλώσεις.
 
Το ζητούμενο για τα κράτη-μέλη, είναι το καθένα να αποφασίζει με βάση τις δικές του συνθήκες και τα οφέλη να διοχετεύονται άμεσα και απευθείας στο πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας. Διασώζοντας την πραγματική οικονομία, που είναι το πρώτιστο, έμμεσα συνδράμουμε και τις τράπεζες, σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Καταληκτικά, ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε ότι μέσω της κρίσης αυτής η ΕΕ  θα αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών της και τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε αν αξίζει να υπάρχουμε και στα δύσκολα απέναντι στις κοινές απειλές.
 

Δειτε Επισης

Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής