Κ. Μαυρίδης: Ευρωπαϊκή βοήθεια απευθείας στην πραγματική οικονομία

  02/04/2020 19:27
Κ. Μαυρίδης:  Ευρωπαϊκή βοήθεια απευθείας στην πραγματική οικονομία

Κ. Μαυρίδης: Ευρωπαϊκή βοήθεια απευθείας στην πραγματική οικονομία

  02/04/2020 19:27
Την στήριξη απευθείας της πραγματικής οικονομίας και την έκδοση ευρωομολόγου υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην συζήτηση για την διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης της Ομάδας για αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορωνοιό.

RELATED ARTICLES


 
Αρχικά, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε την τεράστια οικονομική αλλά και πολιτική σημασία που έχει η άμεση έκδοση ευρωομολόγου (δανεισμός από την ΕΕ αντί τα κράτη-μέλη ξεχωριστά), προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η στήριξη στο ευρωομόλογο είναι ένα καλό τεστ για το ποιος στηρίζει στην πράξη, την ενότητα και αλληλεγγύη στην ΕΕ. Επιπλέον, τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη τώρα στην πρωτοβουλία των εννέα κρατών-μελών που έθεσαν ήδη το θέμα του ευρωομολόγου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.     
 
Στη συνέχεια, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τα κράτη-μέλη να αξιοποιούν απευθείας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια με αποφυγή ενδιάμεσων, όπως τα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την διοχέτευση της άμεσα στην πραγματική οικονομία (εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά). Όπως σημείωσε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρ. Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), απαιτούν αρκετό χρόνο και κόστος στους δανειζόμενους για να διαφανούν αποτελέσματα. Επιπλέον, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι η διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία, που ωθεί στον περαιτέρω δανεισμό από τράπεζες, είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η προσπάθεια εμπλοκής των κρατών-μελών δημιουργεί αναπόφευκτα στρεβλώσεις.
 
Το ζητούμενο για τα κράτη-μέλη, είναι το καθένα να αποφασίζει με βάση τις δικές του συνθήκες και τα οφέλη να διοχετεύονται άμεσα και απευθείας στο πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας. Διασώζοντας την πραγματική οικονομία, που είναι το πρώτιστο, έμμεσα συνδράμουμε και τις τράπεζες, σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Καταληκτικά, ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε ότι μέσω της κρίσης αυτής η ΕΕ  θα αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών της και τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε αν αξίζει να υπάρχουμε και στα δύσκολα απέναντι στις κοινές απειλές.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας