Α. Αντωνίου: Για να πετύχεις χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός

Η managing director της Iron Mountain σε Europe, Leading Bulgaria, Cyprus, Greece, Romania ήταν υποψήφια στην κατηγορία Μάνατζερ εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή στα IN Business Awards 2019
 
Θεωρεί το μεγαλύτερό της επίτευγμα την πετυχημένη, γρήγορη και ομαλή ενσωμάτωση μιας τοπικής εταιρείας, όπως ήταν η Fileminders, στην Iron Mountain διατηρώντας την δυναμική και συνοχή της στην κυπριακή αγορά. Η Άντρεα Αντωνίου μας μίλησε για την καθημερινότητά της, τις επιτυχίες και αποτυχίες της.

Τι ώρα ξυπνάτε, τι ώρα φθάνετε στο γραφείο και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο;
Ξυπνάω καθημερινά στις 6:30 το πρωί και μεταβαίνω στο γραφείο μου γύρω στις 8:30. Η μέρα μου στο γραφείο συνήθως ολοκληρώνεται στις 18:00 το απόγευμα.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις πάτε στο γραφείο;
Το πρώτο πράγμα που κάνω στο γραφείο είναι η συνάντηση με την διευθυντική ομάδα της εταιρείας για συζήτηση και καθορισμό των προτεραιοτήτων βάσει του ορισμένου στρατηγικού μας πλάνου.

Θα αποκαλούσατε τον εαυτό σας οργανωμένο/η ή αυθόρμητο/η;
Θα έλεγα αυθόρμητο.

Ποιο επιχειρηματία, Κύπριο ή ξένο, θαυμάζετε και γιατί;
Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι επιχειρηματίες τους οποίους αξίζει να παρατηρείς και να υιοθετείς δικές τους τεχνικές, που τους επέτρεψαν να καταστούν επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, γι’ αυτό το λόγω δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον/κάποια συγκεκριμένα.

Σε ποια εταιρεία του εξωτερικού θα θέλατε να έχετε μετοχές;
Σίγουρα, θα έκανα επενδύσεις σε εταιρείες που στηρίζονται σε καινοτόμες λύσεις,  δυναμική στρατηγική μακροχρόνιας βιώσιμης ανάπτυξης που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ποια ήταν η πρώτη σας δουλειά και τι μισθό παίρνατε;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην Fileminders Ltd (η εταιρεία που εξαγοράστηκε το 2017 από την Iron Mountain) ως λειτουργός διαχείρισης αρχείου παίρνοντας τον βασικό μισθό ενός νέου υπαλλήλου που αρχίζει τη σταδιοδρομία του στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;
Το μεγαλύτερο επίτευγμα μου θεωρώ πως είναι η πετυχημένη, γρήγορη και ομαλή ενσωμάτωση μιας τοπικής εταιρείας, όπως ήταν η Fileminders, στην Iron Mountain διατηρώντας την δυναμική και συνοχή της στην κυπριακή αγορά.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη «αποτυχία» σας;
Κάποτε η αποτυχία σε κάτι είναι η απραξία ή ο δισταγμός για μια απόφαση. Σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να ήμουν πιο αποφασιστική για το καλό της εταιρείας, της ομάδας και το δικό μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε λάβει μέσα από την επαγγελματική σας πορεία;
Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω διδαχθεί μέσα από την επαγγελματική μου πορεία είναι πως για να μπορείς να επιτύχεις τους στόχους σου πρέπει πάντοτε να θέτεις ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα σε οδηγήσει στην επίτευξη τους, τον οποίο όμως θα έχεις την ευελιξία να αναπροσαρμόζεις βάσει των μεταβαλλόμενων συνθηκών χωρίς όμως να σε αποπροσανατολίζει από το τελικό αποτέλεσμα. 

Τι ονειρευόσασταν να γίνετε όταν ήσασταν παιδί;
Ως παιδί είχα αρκετά ενδιαφέροντα και κλίση προς τις κλασικές και θεωρητικές σπουδές, αλλά δεν ονειρευόμουνα ποιο θα ήταν το μέλλον μου.

Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία;
Η επιτυχία για μένα είναι συνώνυμη με μια δημιουργική επαγγελματική καριέρα συνδυασμένη με μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή που να σου επιτρέπει να διατηρείς ένα καλό βιοτικό επίπεδο ζωής.

Πώς θέλετε να σας θυμούνται ως επαγγελματία;
Ως ένα διορατικό και επιτυχημένο άτομο που θα δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να ανελιχθεί το προσωπικό που συνεργάζεται μαζί του.

Αν μπορούσατε να αλλάζατε ένα πράγμα στην Κύπρο ποιο θα ήταν;
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που χρήζουν βελτίωσης σε διάφορους τομείς στην Κύπρο, ωστόσο δεν παύει η χώρα μας να αποτελεί ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να ζήσει σε αρκετά ευοίωνες συνθήκες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα ενός μάνατζερ;
Να τολμά να πάρει αποφάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες και παράλληλα να δείχνει ευελιξία στις γρήγορες μεταβολές του δυναμικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα νεαρό επιχειρηματία που κάνει τα πρώτα του βήματα;
Να μελετά αρκετά καλά το επιχειρηματικό περιβάλλον και τον τομέα που υπηρετεί προσπαθώντας να διαφοροποιείται από το υπόλοιπο σύνολο.

Τι συμβουλή θα δίνατε στον εαυτό σας όταν ξεκινούσατε την καριέρα σας;
Θα ήμουνα πιο υπομονετική, κάτι που θα με βοηθούσε να διαχειριστώ ομαλότερα τις μεταβολές της καριέρας μου.

Ο πιο άμεσος σας στόχος, επιχειρηματικός ή προσωπικός, για το 2020;
Πολύ πρόσφατα έχω αναλάβει τη διεύθυνση των χωρών της Βουλγαρίας, Ελλάδας και Ρουμανίας σε συνδυασμό με αυτό της Κύπρου, επομένως ο στόχος μου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από την επίτευξη των στόχων αυτών των χωρών και την εδραίωση της παρουσίας της Iron Mountain σε κάθε μια από αυτές τις χώρες, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο με την επιτυχημένη μας πορεία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας.

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος