Μπιλ Γκέιτς: Δωρεά $100 εκατ. για αντιμετώπιση του κορωνoϊού

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι. «Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, Μαρκ Σούζμαν.

Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό.

Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως στον ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

Έκκληση ΠΟΥ για 613 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Εκατοντάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να θέσουν τις προτεραιότητες στην έρευνα και την ανάπτυξη των φαρμάκων, των διαγνωστικών μέσων και των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Συγκεκριμένα, η συνάντηση αυτή των ειδικών έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Φεβρουαρίου.

«Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα για τον κορωνοϊό, τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».

Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 613 εκατομμυρίων ευρώ (675 εκ. δολάρια) για την καταπολέμηση της ιογενούς πνευμονίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους. «Ζητάμε 675 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο για τους τρεις επόμενους μήνες. Τα 60 εκατομμύρια προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του ΠΟΥ και τα υπόλοιπα για τις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα» από τον ιό, εξήγησε ο Γκεμπρεγιεσούς.

«Είναι πολλά χρήματα τα 675 εκατομμύρια δολάρια, όμως είναι πολύ λιγότερα από τον λογαριασμό που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν δεν επενδύσουμε στις προετοιμασίες από τώρα», πρόσθεσε.

Ο Γκεμπρεγιεσούς είπε επίσης ότι ο Οργανισμός θα στείλει σε 24 χώρες προστατευτικό υλικό, όπως 500.000 χειρουργικές μάσκες και 350.000 ζευγάρια γάντια. Περίπου 250.000 τεστ ανίχνευσης του ιού θα σταλούν επίσης σε περισσότερα από 70 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής