Π. Δημητριάδης: Η κυβέρνηση παίρνει μίζες από διεφθαρμένους επενδυτές

«Τα χρυσά διαβατήρια ήταν εξ αρχής εστία διαφθοράς το είπαμε πολλές φορές και σε ανύποπτο χρόνο. Πολύ πριν αρχίσουν να ξεσπούν τα σκάνδαλα», αναφέρει στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.
 
«Γιατί; Γιατί η αξία τους για τον επενδυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη της καθαρότητας του επενδυτή. Έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία για τους διεφθαρμένους οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τρόπους να ξεπλύνουν και να ξεπλυθούν. Όσο πιο διεφθαρμένος ο επενδυτής, τόσο μεγαλύτερες οι μίζες για τους κυβερνώντες, τόσο μεγαλύτερη η αξία των διαφόρων χαλαρώσεων. Με αλλά λόγια, η κυβέρνηση  δημιούργησε μια εστία διαφθοράς από την οποίαν επωφελείται η ίδια, και διάφοροι διαπλεκόμενοι μαζί της, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», υποστήριξε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε πως τα διαβατήρια που πουλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη σε επενδυτές δεν είναι δίκη της ιδιοκτησία, είναι δημόσια αγαθά τα οποία ανήκουν σε όλους τους Κύπριους πολίτες.

«Το κακό όνομα της χώρας που προκύπτει καλούμαστε όλοι να το υποστούμε, ακόμη και εμείς που ζούμε στο εξωτερικό. Η ζημιά στο περιβάλλον είναι για όλους, όπως και οι επιπτώσεις όταν θα σπάσει η φούσκα στα ακίνητα που έχουν δημιουργήσει. Όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια αξιώματα τους να τα παραχωρούν και παίρνουν ιδιωτικά οφέλη ως αντάλλαγμα, τότε δεν είναι πλέον θέμα πολιτικής ηθικής η διαπλοκής, είναι ξεκάθαρο θέμα διαφθοράς. Παρενθετικά, η διαφθορά ορίζεται ως η χρήση δημοσίου αξιώματος για προσωπικό όφελος. Όταν επωφελούνται πρώτου βαθμού συγγενείς, και πάλι θεωρείται ιδιωτικό όφελος», κατέληξε.
 
Aυτούσια η ανάρτηση του Πανίκου Δημητριάδη: 
 

 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής