Δημιούργησε, φώτισε και προώθησε επιχειρηματικούς ηγέτες

Φρέσκιες ιδέες, τρελές πολλές φορές, εκτελεστικές ικανότητες και διάθεση για καινοτομίες τα συστατικά στοιχεία του αέρα που έφερε ο αείμνηστος Άντης Χατζηκωστής στο μάνατζμεντ και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ηγέτης που σε κάθε του βήμα επιβεβαίωνε την καλύτερη ρήση περί ηγεσίας, που γράφτηκε ποτέ: «Πως ηγέτης είναι αυτός που έχει την ικανότητα και τη θέληση να δημιουργεί άλλους ηγέτες». Ο αείμνηστος Άντης δημιούργησε αρκετούς ηγέτες και άλλους τόσους φρόντισε να τους φωτίσει και να τους προωθήσει.

Το InBusinessNews επικοινώνησε με Κύπριους επιχειρηματίες οι οποίοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Άντη Χατζηκωστή, ζητώντας τους μέσα από την δική τους εμπειρία και επαφή, να τον περιγράψουν και να τον χαρακτηρίσουν σαν Μάνατζερ και Επιχειρηματικό Ηγέτη.

Διαβάστε ακόμα: Δέκα χρόνια από τον άδικο χαμό του Άντη

Διαβάστε ακόμα: IN Business Awards: Οι βραβευθέντες εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή

ΑΛΕΞΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ,
Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Φώτος Φωτιάδης Διανομείς και συν-Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδη

«Ο Άντης ήταν ένας οραματιστής, ρομαντικός, παθιασμένος ηγέτης.  Το κίνητρο του ήταν η δημιουργία αλλά αντιλήφθηκε πολύ νωρίς ότι η δημιουργία απαιτεί ομαδική προσπάθεια γι’ αυτό και είχε πάντα δίπλα του έμπιστους ανθρώπους που στήριζαν ο ένας τον άλλο.  Πέρασαν δέκα χρόνια αλλά η παρουσία του είναι ακόμα έντονη ανάμεσα μας».


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ,
Managing Director Char. Pilakoutas Group
 

«Νέος. Πρωτοπόρος. Δυναμικός. Διορατικός. Ο Άντης Χατζηκωστής άνοιξε νέους δρόμους στον επιχειρηματικό χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Απαιτητικός από τους συνεργάτες του, αλλά πρώτα απ’ όλα από τον εαυτό του, δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Ο αδόκητος θάνατος του Άντη Χατζηκωστή, στέρησε από την Κύπρο ένα σπάνιο επιχειρηματικό οραματιστή – δημιουργό».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ,
CEO  C. A. PAPAELLINAS LTD
 

«Τον Άντη Χατζηκωστή τον γνώριζα από το 1990. Από την επαφή μαζί του διαπίστωσα πως ήταν πολύ ζεστός και ενθουσιώδης άνθρωπος. Ήταν ένας οραματιστής που σκεφτόταν μεγαλεπήβολα και αισιόδοξα. Παράλληλα ήταν κοινωνικός και πολύ ευχάριστος στην παρέα του. Μπορούσες να συζητήσεις τα πάντα μαζί του από εθνικά μέχρι κοινωνικά θέματα. Ήταν αγαπητός από φίλους, συνεργάτες και ανταγωνιστές. Ήταν ένας γενναιόδωρος άνθρωπος και πολύ πατριώτης. Ο Άντης ήταν μεγαλωμένος σε μια οικογένεια η οποία είχε έντονες πολιτικές αναζητήσεις και απόψεις. Γι’ αυτό είμαι βέβαιος ο προορισμός του ήταν να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα κοινά του τόπο. Η δολοφονία του ήταν ένα τραγικό γεγονός και η απώλεια του μοιραία για την πατρίδα μας».

 
ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ,
Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος PETROLINA HOLDINGS
 

«Όσο καιρό πρόλαβα να γνωρίσω τον αείμνηστο Άντη διαπίστωσα ότι ήταν ένας θετικός άνθρωπος και ένας πολύ καλός επιχειρηματίας. Ήταν πάντα ευδιάθετος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ήταν μία προσωπικότητα που είχες να πάρεις κάτι όταν συνομιλούσες μαζί του. Είναι πραγματικά να φεύγουν τόσο γρήγορα και άδικα από τη ζωή τόσο αξιόλογοι άνθρωποι όπως τον Άντη Χατζηκωστή».

 
ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ,
CEO PHC FRANCHISED RESTAURANTS PUBLIC
 

«Δέκα Χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Άντη Χατζηκωστή και μέσα από τη δική μου εμπειρία και επαφή μαζί του θα πως λακωνικά πως είχε το μοναδικό ηγετικό χάρισμα να ισορροπεί το όραμα με την πράξη. Σε αυτό κατά την άποψη μου τον βοηθούσε το πάθος του να υλοποιήσει τα όνειρα του».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ,
CEO ΟΜΙΛΟΣ P. M. TSERIOTIS
 

«Έτσι θυμάμαι τον Άντη. Από το σχολείο όπου ως μεγαλύτερος μας «έτρεχε» λίγο στα σπορ και στις κατασκηνώσεις, ήταν με ένα χαμόγελο και καλή πρόθεση. Αργότερα επαγγελματικά, μέσα από τη συνεργασία του Ομίλου Τσεριώτη με το Συγκρότημα Δίας και την ΙΜΗ , όποιο και να ήταν το θέμα, είτε εύκολο είτε δύσκολο, είτε είχε να πάρει, είτε είχε να δώσει, πάντα αντιμετώπιζε τα πράγματα με θετική διάθεση και χαμόγελο. Δεν θυμάμαι ποτέ να τον έχω δει αλλιώς. Αιωνία του η μνήμη».


ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΠΑΣ,
Εκτελεστικός Πρόεδρος Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ
 
 
«Για τον Άντη η επιχειρηματικότητα δεν ήταν δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Δινόταν απόλυτα σε αυτό που έκανε και τον κινητοποιούσε η αγάπη του για αυτό, που κάθε μέρα μεγάλωνε. Τόσο την επαγγελματική του πορεία όσο και τον ίδιο τον Άντη τον χαρακτήριζαν: η καλοσύνη, η ευγένεια, η εργατικότητα και η δημιουργικότητα. Είναι και θα παραμείνει σημαντική απώλεια για την Κυπριακή επιχειρηματική οικογένεια».

ΒΑΣΣΟΣ Κ. ΗΛΙΑΔΗΣ
Γενικός Διευθυντής Vassos Eliades Ltd

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που έφυγε ο Άντης Χατζηκωστής. Όσο μεγάλη ήταν η θλίψη και το σοκ από τον αδόκητο χαμό του Άντη, τόσο πρωτοπόρο και μεγάλο ήταν το έργο που άφησε. Με την χαρισματική του προσωπικότητα, τον ενθουσιασμό αλλά και το ήθος και την ευγένειά του που τον έκαναν να ξεχωρίζει, αποτελεί παράδειγμα για οποιοδήποτε νέο επιχειρηματία ή μάνατζερ».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν