Βρετανία: Αποκαλύπτεται οικονομικό σκάνδαλο για τον πρίγκιπα Άντριου

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον πρίγκιπα Άντριου, μετά την συνέντευξη «φιάσκο» για την σχέση του με τον παιδόφιλο Αμερικανό Τζέφρι Επστάιν. Η Mail της Κυριακής σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως μετά το 2001, όταν ο πρίγκιπας εγκατέλειψε το Ναυτικό και έγινε ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης σε θέματα εμπορίου, εκμεταλλεύτηκε την θέση του για να προωθήσει τα συμφέροντα τράπεζας στο Λουξεμβούργο, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο φίλο του Ντέιβιντ Ρόουλαντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια της θητείας του ο πρίγκιπας επέτρεψε στον Ρόουλαντ και σε μέλη της οικογένειάς του να ταξιδεύουν μαζί του για επίσημες συναντήσεις στο εξωτερικό και να κλείνουν ραντεβού, ώστε να προωθούν την τράπεζά τους και να προσελκύουν νέους πελάτες. Η εφημερίδα, επικαλούμενη email που έχουν περιέλθει στην κατοχή της, υποστηρίζει πως ο Βρετανός πρίγκιπας είχε δημιουργήσει μαζί με τον δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη επιχειρήσεις σε μυστικό νησί – φορολογικό παράδεισο στην Καραϊβική και κατηγορεί τον πρίγκιπα Άντριου για «σύγκρουση συμφερόντων». Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η πολυτελής ζωή που διάγει ο γιος της βασίλισσας δικαιολογείται από τις κρυφές «μπίζνες» με τον τραπεζίτη φίλο του.

Το σχετικό δημοσίευμα κατηγορεί ακόμα τον πρίγκιπα πως μοιράστηκε με τους Ρόουλαντ επίσημα κυβερνητικά έγγραφα. Ο Κρις Μπράιαντ, που ήταν υπουργός Εξωτερικών εκείνη την περίοδο, ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας μετά το δημοσίευμα. «Δεν νομίζω πως αυτός (ο Άντριου) μπόρεσε ποτέ να ξεχωρίσει την διαφορά μεταξύ του προσωπικού συμφέροντος και του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα