Μπερνάρ Αρνό: Πλουσιότερος κατά $3 δισ. μετά το deal με Tiffany

Μόλις μια ημέρα αφότου ο γαλλικός όμιλος πολυτελών αγαθών LVMH του Μπερνάρ Αρνό κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co., η περιουσία του δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της LVMH αυξήθηκε κατά 2,8%, ή κατά 2,85 δισ. δολάρια. Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε τον Αρνό στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, κάτι όμως που δεν διήρκεσε πολύ, αφού το τέλος της ημέρας τον βρήκε και πάλι στην τρίτη θέση, με περιουσία 107,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα τη real time κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Ειδικότερα, οι μετοχές της LVMH άνοιξαν 1% υψηλότερα τη Δευτέρα το πρωί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συμφωνίας, ενώ συνέχισαν να σκαρφαλώνουν και την Τρίτη. Η άνοδος αυτή των μετοχών επέτρεψε στον Αρνό να βρεθεί πάνω από τον δεύτερο τη τάξει Μπιλ Γκέιτς και πρόσκαιρα να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης, ο Γκέιτς ανέκτησε τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με καθαρή θέση ύψους 107,5 δισ. δολαρίων, ήτοι με μόλις 100 εκατ. δολάρια περισσότερα από τα 107,4 δισ. δολάρια του Αρνό.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον Νοέμβριο που ο Αρνο ξεπέρασε τον Γκέιτς και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Και οι δύο πάντως συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος με περιουσία ύψους 111,7 δισ. δολαρίων κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Ο Αρνό, που πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του Forbes έκανε τα πρώτα του βήματα στο επιχειρείν τη δεκαετία του 1970 από την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του. Ξεκίνησε την οικοδόμηση της αυτοκρατορίας πολυτελών αγαθών που σήμερα διοικεί το 1984, με την εξαγορά της Boussac, μιας χρεοκοπημένης γαλλικής κλωστοϋφαντουργίας, που ήταν ιδιοκτήτρια και του κλυδωνιζόμενου τότε οίκου μόδας Christian Dior. Έξι χρόνια αργότερα απέκτησε τον έλεγχο της εταιρείας Louis Vuitton Moët Hennessy.

Η εξαγορά του οίκου Tiffany, ύψους 16,2 δισ. δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ομίλου LVMH. Ο γαλλικός όμιλος θα αποκτήσει τον εμβληματικό οίκο κοσμημάτων έναντι 135 δολαρίων ανά μετοχή, σε μετρητά – τιμή σχεδόν 2 δισ. δολάρια υψηλότερη από την αρχική προσφορά που είχε υποβάλει η LVMH τον Οκτώβριο. Έτσι, η Tiffany θα προστεθεί στα περισσότερα από 70 brands πολυτελών ειδών που κατέχει η LVMH, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι φίρμες Fendi, Bulgari, Dom Pérignon και Givenchy.

«Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό για την Tiffany και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτό το «κόσμημα» με την ίδια αφοσίωση και δέσμευση που έχουμε επιδείξει για όλους τους οίκους του ομίλου», ανέφερε ο Αρνό στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. «Είμαστε υπερήφανοι που η Tiffany θα φιγουράρει δίπλα στα εμβληματικά bands του ομίλου και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι ο οίκος θα συνεχίσει να ευημερεί και στους αιώνες που θα ακολουθήσουν».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα