Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται

Ο εκλιπών Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και αρχικά και για περίοδο τεσσάρων χρόνων εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα στην Αμμόχωστο. Το 1959 ίδρυσε το τουριστικό γραφείο Salamis Tours. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Με αφορμή την βράβευση του στα 5α KEBE Business Leader Awards o εκλιπών σε συνέντευξη στο περιοδικό GOLD αποτύπωσε τις απόψεις του για τους επιχειρηματικούς ηγέτες, την επιρροή που δέχθηκε από την οικογένεια του καθώς και για τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματικός ηγέτης

«Ηγεσία
Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται. Πολλές ιδιότητες καθιστούν έναν μεγάλο ηγέτη και αν η προσωπικότητά σου διαθέτει τα περισσότερα από αυτά, είναι πιθανό ότι θα είσαι καλός ηγέτης. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε και οι εμπειρίες μας επηρεάζουν επίσης τις ηγετικές μας ικανότητες. Είναι θέμα σωστής αξιολόγησης των δεδομένων την κατάλληλη στιγμή, αλλά και της αγάπης και του σεβασμού της οργάνωσης που ηγείσαι.
 
Επιρροές
Μπορεί να μην είναι ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά η οικογένειά μου είχε ισχυρή επιρροή στο στυλ ηγεσίας μου. Η αφοσίωση των γονιών μου και η ηθική της σκληρής δουλειάς, η δέσμευση και η ειλικρίνεια της συζύγου μου είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που επηρέασαν και διαμόρφωσαν το ηγετικό μου ύφος, μαζί με τις ηθικές αξίες που μου δόθηκαν.
 
Οι ηγέτες που θαυμάζω
Δεν μπορώ να αναφέρω έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζω αλλά έχω επηρεαστεί από πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματίες που γνώρισα εδώ και χρόνια.
 
Βασικές δεξιότητες / ιδιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη
Ένας αποτελεσματικός επιχειρηματικός ηγέτης δεν υπάρχει χωρίς καλή ομάδα. Η ικανότητα εντοπισμού ταλαντούχων ανθρώπων, να τους βοηθήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να τους δώσεις τα κατάλληλα κίνητρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι μια θεμελιώδης ικανότητα ενός αποτελεσματικού ηγέτη. Οι άνθρωποι είναι πιστοί και θα σε ακολουθήσουν και θα σε υποστηρίξουν ως ηγέτη αν πιστεύεις σε αυτούς και δείξεις την εκτίμησή σου. Είναι σημαντικό να διαθέτεις ήθος και να δείξεις αγάπη και σεβασμό για αυτό που κάνεις».
 


 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος