Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται

InBusinessNews  30/09/2019 14:29
Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται

Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται

InBusinessNews  30/09/2019 14:29

Ο εκλιπών Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και αρχικά και για περίοδο τεσσάρων χρόνων εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα στην Αμμόχωστο. Το 1959 ίδρυσε το τουριστικό γραφείο Salamis Tours. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

RELATED ARTICLESΜε αφορμή την βράβευση του στα 5α KEBE Business Leader Awards o εκλιπών σε συνέντευξη στο περιοδικό GOLD αποτύπωσε τις απόψεις του για τους επιχειρηματικούς ηγέτες, την επιρροή που δέχθηκε από την οικογένεια του καθώς και για τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματικός ηγέτης

«Ηγεσία
Οι ηγέτες γεννιούνται και γίνονται. Πολλές ιδιότητες καθιστούν έναν μεγάλο ηγέτη και αν η προσωπικότητά σου διαθέτει τα περισσότερα από αυτά, είναι πιθανό ότι θα είσαι καλός ηγέτης. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε και οι εμπειρίες μας επηρεάζουν επίσης τις ηγετικές μας ικανότητες. Είναι θέμα σωστής αξιολόγησης των δεδομένων την κατάλληλη στιγμή, αλλά και της αγάπης και του σεβασμού της οργάνωσης που ηγείσαι.
 
Επιρροές
Μπορεί να μην είναι ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά η οικογένειά μου είχε ισχυρή επιρροή στο στυλ ηγεσίας μου. Η αφοσίωση των γονιών μου και η ηθική της σκληρής δουλειάς, η δέσμευση και η ειλικρίνεια της συζύγου μου είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που επηρέασαν και διαμόρφωσαν το ηγετικό μου ύφος, μαζί με τις ηθικές αξίες που μου δόθηκαν.
 
Οι ηγέτες που θαυμάζω
Δεν μπορώ να αναφέρω έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζω αλλά έχω επηρεαστεί από πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματίες που γνώρισα εδώ και χρόνια.
 
Βασικές δεξιότητες / ιδιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη
Ένας αποτελεσματικός επιχειρηματικός ηγέτης δεν υπάρχει χωρίς καλή ομάδα. Η ικανότητα εντοπισμού ταλαντούχων ανθρώπων, να τους βοηθήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να τους δώσεις τα κατάλληλα κίνητρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι μια θεμελιώδης ικανότητα ενός αποτελεσματικού ηγέτη. Οι άνθρωποι είναι πιστοί και θα σε ακολουθήσουν και θα σε υποστηρίξουν ως ηγέτη αν πιστεύεις σε αυτούς και δείξεις την εκτίμησή σου. Είναι σημαντικό να διαθέτεις ήθος και να δείξεις αγάπη και σεβασμό για αυτό που κάνεις».
 


 

 

 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας