Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Βάσος Χατζηθεοδοσίου

InBusinessNews  30/09/2019 14:01
Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Βάσος Χατζηθεοδοσίου

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Βάσος Χατζηθεοδοσίου

InBusinessNews  30/09/2019 14:01

Απεβίωσε ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Βάσος Χατζηθεοδοσίου, σε ηλικία 83 ετών, ιδρυτής του Οργανισμού Salamis. To InBusinessNews και η ΙΜΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια Χατζηθεοδοσίου.

RELATED ARTICLESΟ Βάσος Γεώργιου Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Στύλλοι της επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε να υλοποιήσει το δικό του όραμα.  

Ήταν μόλις 23 χρόνων, όταν ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση και της έδωσε το όνομα Σαλαμίς, της πατρίδας του βασιλιά Τεύκρου από τη Σαλαμίνα της Ελλάδας, που ίδρυσε και τη Σαλαμίνα της Κύπρου.

Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε εκτελωνίσεις, μεταφορές, πρακτορεύσεις και εγγραφή πλοίων με κυπριακή σημαία, ασφάλειες και μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προσκυνηματικές στους Αγίους Τόπους και προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σκανδιναβία και γερμανόφωνες χώρες. 

Η Τουρκική Εισβολή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη Σαλαμίς, η οποία προσφυγοποιήθηκε και δραστηριοποιήθηκε ξανά στη Λεμεσό, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. 

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου ξανάρχισε τότε από το μηδέν, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου.

Η κηδεία του Βάσου Χατζηθεοδοσίου θα τελεστεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 2 μ.μ. από την εκκλησία Προφήτη Ηλία στη Γερμασόγεια και η ταφή στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας στον Άγιο Αθανάσιο.

 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας