Τιμητική Διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Θεόδωρο Ζαχαριάδη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Δελτίο Τύπου  07/06/2019 11:10
Τιμητική Διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Θεόδωρο Ζαχαριάδη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Τιμητική Διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Θεόδωρο Ζαχαριάδη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Δελτίο Τύπου  07/06/2019 11:10

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος  διοργάνωσε εκδήλωση απονομής Τιμητικών Διακρίσεων την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Κύπρου που διαχρονικά στηρίζουν  με τις γνώσεις τους την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του έργου του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επέδωσε τις τιμητικές διακρίσεις.

Από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βραβεύθηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεόδωρος Ζαχαριάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, για τη συμβολή του σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, την ανάδειξη της οικονομικής αξίας της προστασίας του περιβάλλοντος και την προώθηση πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης στην κυπριακή οικονομία.

Ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός συνεχάρη τον Δρα Θ. Ζαχαριάδη, ο οποίος συντονίζει έργα για τη διαμόρφωση μακροχρόνιας πολιτικής της Κύπρου για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, και ανέφερε: «Είμαι ευτυχής που το Πανεπιστήμιό μας έχει σημαντικό αριθμό μελών ακαδημαϊκού προσωπικού που συνεργάζονται με κυπριακούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, παρέχοντας εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον παραγωγικό ιστό της χώρας δικαιώνει τις προσπάθειές μας για στενή διασύνδεση με την κοινωνία, κάτι που ωφελεί σημαντικά τους φοιτητές και αποφοίτους μας. Η ανάδειξή μας ως «Χρυσού Προστάτη του Περιβάλλοντος» για το έτος 2018 αποδεικνύει ότι το ΤΠΚ πρωτοπορεί επίσης και στις εσωτερικές του διαδικασίες για να γίνει ένα Πράσινο Πανεπιστήμιο».
 

tepakdiakrisi2

 

Κατά την ίδια τελετή έλαβαν επίσης τιμητικές διακρίσεις οι ακόλουθοι επιστήμονες:

Δρ Κώστας Παπανικόλας - Καθηγητής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

Δρ Ανδρέας Καπαρδής - Ομότιμος Καθηγητής - Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Δρ Αντώνης Α. Ζορπάς - Λέκτορας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς - Επίκουρος Καθηγητής  Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δρ Χρήστος Δημόπουλος - Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής και Μηχανικής Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Δρ Κωνσταντίνος Κουνναμάς - Αναπληρωτής Διευθυντής Μονάδας Διατήρησης της Φύσης του  Πανεπιστημίου Frederick

Δρ Νεραντζιά (Τζούλια) Τζώρτζη - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου  Νεάπολις Πάφου

Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου - Προϊστάμενη της Μονάδας για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Δρ Μιχάλης Ομήρου - Λειτουργός Γεωργικών Ερευνών του Κλάδου Αγροβιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας