Στέφανος Douglas: Κάνει το παλιό καινούργιο

Στέφανος Douglas: Κάνει το παλιό καινούργιο

Στέφανος Douglas: Κάνει το παλιό καινούργιο

Δίνει ξανά ζωή σε παλιά αντικείμενα και έργα τέχνης που καταστράφηκαν με τον χρόνο, μέσω της ιδιότητας του αναπαλαιωτή και συντηρητή, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να κάνει το παλιό να μοιάζει καινούργιο, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του. 

RELATED ARTICLES


Θυμάται τον εαυτό του να έχει από μικρός την τάση να φτιάχνει κάτι που έσπαγε ή ήθελε επιδιόρθωση. Λίγο η περιέργεια και περισσότερο το ενδιαφέρον για την τεχνική πίσω από τα παλιά, οδήγησαν τον Στέφανο Douglas να πάρει την απόφαση να σπουδάσει συντήρηση αντικειμένων και έργων τέχνης. Έτσι, βρέθηκε να παίρνει στα χέρια του οτιδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί και να δουλέψει επάνω του.

 

Διαβάστε ακόμα: Symbol Residence: Θεμέλιος λίθος στο έργο της πλουσιότερης Ρωσίδας

Διαβάστε ακόμα: Κ. Λοΐζου: Μειωμένα τα έσοδα του τουρισμού το 2019


Μάλιστα, πέραν των όσων προέρχονται από το πελατολόγιό του, διαθέτει κι ο ίδιος προσωπική συλλογή με παλιά είδη, τα οποία έχει συλλέξει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτά περιλαμβάνονται παλιά έπιπλα, τηλέφωνα, ραδιόφωνα και άλλα. «Πρόκειται για αντικείμενα τα οποία κρατούσα από μικρός κι άλλα που αγόραζα από διάφορα μέρη», αναφέρει. Τα περισσότερα τα συναντάμε σε μια μεγάλη αποθήκη στη Λευκωσία, όπου έχει στηθεί το εργαστήρι Cyprus Restoration by Stephanos Douglas. Εκεί ο Στέφανος περνά ώρες δημιουργίας, υποδεχόμενος συνάμα και όσους θέλουν να δουν, να περιεργαστούν και να αγοράσουν. 

Η διαδικασία αναπαλαίωσης περνά από διάφορα στάδια. Αρχικά το αντικείμενο αποσυναρμολογείται, με στόχο να γίνει λεπτομερής εντοπισμός της φθοράς που υπάρχει και άλλης που πιθανό να προκύψει. Ακολούθως εφαρμόζει την ιδανικότερη λύση, με στόχο να επιδιορθώσει το αντικείμενο, να του δώσει διάρκεια στον χρόνο και ανθεκτικότητα, χωρίς να αλλοιωθεί ο φυσικός και αισθητικός του χαρακτήρας.

Το κόστος μιας αναπαλαίωσης δεν είναι, ασφαλώς, σταθερό, μιας και κάθε αντικείμενο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και απαιτεί διαφορετική επεξεργασία. Ο ίδιος, πάντως, προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες τις πιο συμφέρουσες οικονομικά λύσεις. 

Αν κάτι λατρεύει στη δουλειά του, όπως λέει, είναι η ευχαρίστηση που του προσφέρει κάθε φορά το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και η ικανοποίηση των πελατών του. 

Δημιουργίες του Στέφανου μπορεί κανείς να βρει στις σελίδες του στα social media - Cyprus Restoration by Stephanos Douglas.

Ένα από τα επόμενα του projects ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται και αφορά στην αναπαλαίωση των επίπλων που έχει συλλέξει τα τελευταία χρόνια, καθώς και κάποια δικά του σχέδια, που θα διατεθούν προς πώληση.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας