Α. Μαυρομμάτης: Ο Κύπριος σεφ διατηρεί το αστέρι του και το 2019

InBusinessNews  22/01/2019 15:05
Α. Μαυρομμάτης: Ο Κύπριος σεφ διατηρεί το αστέρι του και το 2019

Α. Μαυρομμάτης: Ο Κύπριος σεφ διατηρεί το αστέρι του και το 2019

InBusinessNews  22/01/2019 15:05

Διατηρεί το αστέρι του και το 2019 στον κατάλογο Michelin ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης και συγκεκριμένα το εστιατόριο του Mavrommatis που βρίσκεται στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπερίληψη στον εν λόγω κατάλογο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για την γαλλική γαστρονομία.

RELATED ARTICLESO Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης έλαβε το 2018 το πρώτο αστέρι Michelin για την εξαιρετικά δημιουργική κυπριακή και ελληνική κουζίνα που από το 1981 προτείνει στους Γάλλους.

Συγκεκριμένα αποτελεί την ανταμοιβή των προσπαθειών των τριών αδελφών Μαυρομμάτη, που για χρόνια κράτησαν ψηλά την ποιότητα με καθαρές, έντονες γεύσεις και γκουρμέ σπεσιαλιτέ.

The success story
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ταξίδεψε από τη Λεμεσό στο Παρίσι περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 για να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία.

Η δουλειά που έπιασε τελικά σε ένα εστιατόριο για να βγάζει τα προς το ζην, αποδείχθηκε ο μοναδικός δρόμος που θα ακολουθούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το 1981 αποφασίζει μαζί με τον αδερφό του, Ευαγόρα, να ανοίξει ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού και ταυτόχρονα ξεκινά σπουδές γαστρονομίας στην περίφημη σχολή Λενότρ.

Με το μικρό εστιατόριό του, που άνοιξε λίγα χρόνια μετά, κατάφερε τελικά να κατακτήσει τους Γάλλους και να δημιουργήσει μαζί με τα αδέρφια του, Ευαγόρα και Διονύση, μια μεγάλη εταιρία που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τέσσερα εστιατόρια και 10 catering μονάδες σε όλη τη Γαλλία.

Τα εστιατόρια Μαυρομμάτης στο Παρίσι σερβίρουν δημιουργική ελληνική κουζίνα κι εκεί έχουν γευματίσει μεγάλες προσωπικότητες αλλά και πολιτικά πρόσωπα της Γαλλίας, όπως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το γνωστό εστιατόριο «Μavrommatis» στο Παρίσι συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα, ανάμεσα σε άλλα 621 εστιατόρια απ’ όλο τον κόσμο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας