Φώτος Φωτιάδης: Δίδαξε την αριστεία στο επιχειρείν

InBusinessNews  06/10/2018 08:42
Φώτος Φωτιάδης: Δίδαξε την αριστεία στο επιχειρείν

Φώτος Φωτιάδης: Δίδαξε την αριστεία στο επιχειρείν

InBusinessNews  06/10/2018 08:42
Ακούραστος λάτρης της γνώσης, ο Φώτος Φωτιάδης για 75 και πλέον χρόνια υπηρέτησε τον χώρο του επιχειρείν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού το ίδιο του το έργο έχει διαμορφώσει το κυπριακό εμπόριο και ιδιαίτερα το επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η προσφορά το έχει προσδώσει στην εταιρική και κοινωνική ευθύνη απροσμέτρητες διαστάσεις.

Σε διάφορες συνεντεύξεις του τόσο στο ΙΝ Business όσο και για τις ειδικές εκδόσεις που ετοιμάζει η IMH, o εκλιπών Φώτος Φωτιάδης μιλούσε ακούραστα για την μυθιστορηματική, θα έλεγε κανείς, επιχειρηματική του πορεία. Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκε για την μεγαλύτερή του επιτυχία, εκείνος με συγκίνηση απάντησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, «η οικογένειά μου».

Το 2016 το ΚΕΒΕ τίμησε τον Φώτο Φωτιάδη με το Ειδικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας.Η όλη του πορεία μοιάζει με μυθιστόρημα. Εξάλλου όπως δήλωνε και ο ίδιος «ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος και κύριος του εαυτού του. Ανοίγει τα φτερά και τους ορίζοντες του, διευρύνει το πνεύμα του. Το επιχειρείν προσφέρει πολλές χαρές και χάρες. Για να πετύχει κανείς πρέπει να κάνει ότι θα έκανε και ένας αθλητής που αποφασίζει να κάνει πρωταθλητισμό: Αφοσίωση στον σκοπό, πίστη στον εαυτό του, μελέτη, σκληρή δουλειά, πειθαρχία, προγραμματισμός και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να επανδρώσει τον εαυτό του και να τον εμπιστευτεί για να τον αναγνωρίσει ακολούθως και η οικογένεια του, το προσωπικό, οι γύρω του, οι πελάτες, οι συνεργάτες και η τράπεζα του», προσθέτοντας ότι η δια βίου μάθηση είναι απαραίτητη ώστε να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από όλους. Τα λάθη, είναι αναπόφευκτα. Η τέχνη είναι να μαθαίνεις από αυτά. «Χωρίς ρίσκο υπάρχει μόνο αδράνεια. Απλώς, τα ρίσκα πρέπει να είναι διαχειρίσιμα».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας