Παπαχριστοφόρου: Ο Κύπριος με τους ισχυρούς συνέταιρους

Βασικό θέμα στα ελλαδικά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ο Κύπριος επενδυτής και επιχειρηματίας Χριστόφορος (Κρις) Παπαχριστοφόρου. Αφορμή υπήρξε η συνεργασία του με δύο πολύ ισχυρά επενδυτικά ταμεία, την Castlelake και την Coller Capital. Οι δύο οργανισμοί επένδυσαν στην Invel Real Estate (Netherlands) II B.V., θυγατρική της Invel Real Estate Management Limited, την οποία ίδρυσε ο Παπαχριστοφόρου και η οποία ειδικεύεται σε επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων στην Νότια Ευρώπη. 

Το ενδιαφέρον των ελλαδικών Μέσων Ενημέρωσης έγκειται κυρίως στο ότι η Invel Real Estate (Netherlands) II B.V είναι η μεγαλομέτοχος της ΠΑΝΓΑΙΑ, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, η οποία έχει αρχίσει να κάνει επενδύσεις και στην Κύπρο. Η Invel ελέγχει το 65.49% της ΠΑΝΓΑΙΑ, μία επένδυση που έγινε το 2013.
 
Όσον αφορά στην Κύπρο, η Invel επένδυσε στο Aphrodite Hills όταν τέθηκε προς πώληση από την Τράπεζα Κύπρου.
 
Σχολιάζοντας την πρόσφατη αναδιοργάνωση ο ιδρυτής της Invel και Διευθύνων Σύβουλος, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη συναλλαγή ορόσημο με εξαιρετικούς θεσμικούς επενδυτές διεθνούς εμβέλειας όπως η Castlelake. Πιστεύουμε ότι η Πανγαία προσφέρει μια πολύ ελκυστική πλατφόρμα για ανάπτυξη στην κατάλληλη συγκυρία του οικονομικού κύκλου. Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως αγορά για μελλοντική ανάπτυξη, στην Πανγαία ως όχημα για την υλοποίηση αυτής της ανάπτυξης και στην Invel ως διαχειριστή επενδύσεων με εξαιρετική θεσμική εμπειρία στην αγορά. Η Invel και οι συνεργάτες της προσβλέπουν στην ανάδειξη της Πανγαία ως κορυφαίας ΑΕΑΑΠ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η σύναψη της σχέσης με τους νέους επενδυτικούς εταίρους θα αποτελέσει εφαλτήριο για άλλα νέα και πολύ ενδιαφέροντα projects στην Ελλάδα». 
 
Η Invel έχει την έδρα της στο Jersey ενώ διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, το Μιλάνο, την Αθήνα , τη Λεμεσό και το Άμστερνταμ.
 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής