Άντρια Κανναουρίδου: Διακρίθηκε ως πρότυπο ζωής

Ως η νεαρότερη Κύπρια επιχειρηματίας των τελευταίων ετών με μια από τις πιο πρωτότυπες, καινοτόμες ιδέες, βραβεύτηκε η 21χρονη επιχειρηματίας Άντρια Κανναουρίδου. 
Η διάκριση δόθηκε στην 1η Τελετή Βράβευσης Νέων Ταλέντων Ηγετών ηλικίας 5 - 25 ετών, που καινοτόμησαν και διακρίθηκαν ως πρότυπα ζωής μέσα από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους στον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και αθλητικό χώρο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Κύπρο. Η τελετή συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Πολυσυνέδριο Money Show και την Επιτροπή Ηγεσίας Πρωταγωνιστές Ζωής, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.
 
Η Άντρια, φοιτήτρια της φυσικοθεραπείας, στα 21 της χρόνια, επέλεξε να ασχοληθεί και να επενδύσει στην αλόη βέρα κάνοντας πράξη την αγάπη της για τη φύση. Όπως τόνισε κατά τη βράβευσή της, αυτό που την παρακίνησε ήταν το γεγονός ότι από την ηλικία των 16 ετών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαζί με την μητέρα και την αδελφή της, σεμινάρια life coaching και personal development σε χώρες όπως, Λονδίνο, Ισπανία, Αυστρία, Ρώμη, Φλωρεντία, και Ελλάδα. «Έτσι μου δόθηκε το έναυσμα να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου μέσα από ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής βοηθώντας παράλληλα, αρκετούς συνανθρώπους μου», σημείωσε. Ανέφερε μάλιστα, ότι η νεολαία άρχισε να στρέφεται σε πιο υγιεινούς τρόπους με τους οποίους η παλιά γενιά επένδυε χωρίς να έχει τις απαραίτητες υποδομές. «Οι νέοι όμως, σήμερα, έχουν τα εφόδια, τη γνώση των προγόνων τους, τις πρωτότυπες ιδέες τους, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των σύγχρονων μηχανημάτων», επεσήμανε, προτρέποντάς τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να μην τα παρατά και να στέκονται όρθιοι μπροστά στις προκλήσεις και δυσκολίες των καιρών.
 
Η διαδικασία επιλογής και τα κριτήρια βράβευσης έγιναν με γνώμονα την ιδιαιτερότητα της επιτυχίας, δηλαδή, να διακρίθηκαν στο εξωτερικό ή ανά το παγκόσμιο ή την καινοτομία στην ιδέα, να ήταν δηλαδή, κάτι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό για την Κύπρο. 
 
Το Money Show είναι ένας ελληνικός θεσμός, που έχει ως έδρες του την Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη και την Κύπρο και οργανώνει εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Στην Κύπρο διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, αλλά για είναι η 1η χρονιά φέτος που υλοποιείται η ιδέα για την βράβευση νέων ταλέντων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης, ακαδημαϊκοί – εκπαιδευτικοί, ιατροί, εκπρόσωποι από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου κι από το Youth Leadership Forum. Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Money Show κι η διευθύνουσα σύμβουλος της Επιτροπής Ηγεσίας Πρωταγωνιστές Ζωής και Ακαδημαϊκοί.
 
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη γνωριμία με την Άντρια Κανναουρίδου έγινε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business. «Η αρχή ήταν και είναι δύσκολη, αποφάσισα όμως, να κυνηγήσω το όνειρο μου, να συνδυάσω σπουδές με επιχειρησιακή ιδέα και παροτρύνω όλους τους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες, ανεξαιρέτου φύλου και ηλικίας, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Να ανατρέξουν σε κονδύλια που παρέχονται από την Ε.Ε και να πιστέψουν στον εαυτό τους», είχε τονίσει.
Στα άμεσα σχέδιά της είναι κι ολοκλήρωση του νέου της εκσυγχρονισμένου εργοστασίου κι η ανέγερση του νέου «Rancho Kannaouride».
 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο