«Αποκαθηλώνει» τον Ρος το Forbes

Εκτός λίστας «The Forbes 400» τίθεται από το ίδιο το περιοδικό ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουϊλμπουρ Ρος μετά την αποκάλυψη των περιουσιακών του στοιχείων στην οποίαν προέβη μετά το διορισμό του και η αξία των οποίων δεν ξεπερνά, σύμφωνα με τη δήλωση του, τα 700 εκατ. δολάρια. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο κ. Ρος ένα χρόνο είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 400 με την καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων να υπολογιζόταν στα $2,9  δισ., ενώ ο ίδιος, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δήλωνε ότι η αξία των περιουσιακών του στοιχείων ανέρχονταν στα $3,7 δισ.
 
Ο Ρος φαίνεται να διαμαρτυρήθηκε επικαλούμενος οικογενειακή επένδυση σε επενδυτικό ταμείο ύψους $2 δισ. κάτι το οποίο δεν αποτελούσε υποχρέωση του να αποκαλύψει τις ομοσπονδιακές αρχές. Όταν ρωτήθηκε για στοιχειοθετήσει την εν λόγω επένδυση, ο Ρος επικαλέστηκε «λόγους ιδιωτικότητας». 
 
Και πότε έγινε αυτή η επένδυση των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων διερωτάται το Forbes, «Μεταξύ της εκλογής και της υποψηφιότητας;».

Κάπως έτσι άρχισε το μυστήριο με των δύο δις, κάτι το οποίο ώθησε το Forbes να πραγματοποιήσει τις έρευνες τους και να διαπιστώσει ότι «τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν ποτέ». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρος μας έλεγε ψέματα, υπερβολές, παραλείψεις, κατασκευασμένες εξαγορές, κάτι που γινόταν από το 2004». Οι εν λόγω αναφορές του κ. Ρος, οδήγησαν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον ίδιο. 
 
Μάλιστα, σε συνεντεύξεις που πραγματοποίησε το Forbes με δέκα πρώην υπαλλήλους της εταιρείας του Ρος, επιβεβαίωσαν την παράθεση παραπλανητικών στοιχείων σε συναδέλφους τους και επενδυτές, τα οποία οδήγησαν σε πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων και πολυάριθμες αγωγές. 
 
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του David Wax ο οποίος εργάστηκε για 25 χρόνια μαζί του, «Ο Γουϊλμπουρ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαστρεβλώνει την αλήθεια», ενώ πρώην υπάλληλος του που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε, «Είπε ψέματα σε αρκετό κόσμο».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα του Forbes

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο