Ο Youssef Nasr στο πηδάλιο της Ελληνικής

InBusinessNews  07/11/2017 09:01
Ο Youssef Nasr στο πηδάλιο της Ελληνικής

Ο Youssef Nasr στο πηδάλιο της Ελληνικής

InBusinessNews  07/11/2017 09:01

Ο πρώην περιφερειακός πρόεδρος της HSBC στην Ανατολική Μεσόγειο και head of HSBC’s global private bank, Youssef Nasr είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας.

RELATED ARTICLES


Ο κ. Nasr αντικαθιστά την Ειρένα Γεωργιάδου, η οποία γνωστοποίησε την απόφασή της να μην επαναδικήσει την προεδρία του ΔΣ της Ελληνικής, στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή της Τράπεζας, στις 24 Μαΐου 2017.

Το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας αποφάσισε τον διορισμό του Youssef Nasr ως μέλος του ΔΣ της Τράπεζας στις 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα τεθεί σε ισχύ όταν υπάρξει διαθέσιμη θέση στο Δ.Σ. 

Διαβάστε ακόμα: Ειρένα Γεωργιάδου: Αποχωρεί από πρόεδρος της Ελληνικής

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας μετρά περίπου 35 χρόνια στην βρετανική τράπεζα HSBC, κατέχοντας διάφορες διευθυντικές θέσεις και χαίρει εκτίμησης στον διεθνή τραπεζικό χώρο.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής 
Ο Nasr είναι Αμερικάνος πολίτης, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Σεπτ. 1954 στο Λίβανο. 

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ην. Βασιλείου (ΒΑ και ΜΑ στα Μαθηματικά) και στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ (ΜΒΑ). 

Διαβάστε ακόμα: BOCY: Νέο πεδίο μάχης τα recoveries

Εργάστηκε για 34 χρόνια στην HSBC από το 1976 ως το 2010, υπηρετώντας ως πρόεδρος και σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τοποθεσίες όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Τορόντο, Βανκούβερ, Ντουμπάι και Σάο Πάολο. 
1997 – 1999 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC Καναδά)
1999- 2003 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC ΗΠΑ και Β. Αμερικής) 
2003- 2006 (πρόεδρος της HSBC Βραζιλίας και Γεν. Διευθυντής του ομίλου της HSBC Νοτίου Αμερικής) 
2007- 2010 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική). 

Διαβάστε ακόμα: Θλίψη για τον χαμό της Ανθής Βόττη-Ορνιθάρη

Συμμετέχει στη διδασκαλία του προγράμματος FIDE, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας για την επιμόρφωση Διοικητικών Συμβούλων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων, τη στρατηγική και ηγετικές ικανότητες. 

Διδάσκει στο πρόγραμμα Executive MBA του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού και ασχολείται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. 

Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Metin Mitchell & Company, εταιρείας εξευρέσεως εκτελεστικών στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Ντουμπάι και μέλος του Δ.Σ. του Brookfield Asset Management, από τα μεγαλύτερα alternative investment funds παγκοσμίως με ενεργητικό $250 δισ. 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας