L. Ellison: Αποχωρεί από τη θέση του CEO στην Oracle

Ο Larry Ellison, ο άνθρωπος που παράτησε το κολέγιο για να ιδρύσει την  Oracle Corp. και στη συνέχεια οδήγησε την εταιρεία του μεταξύ των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal. 
 
Ο Ellison – ο μόνος CEO στην ιστορία της Oracle την οποία ίδρυσε το 1977 – θα μεταβιβάσει τα ηνία στους δύο προέδρους, Mark Hurd και Safra Catz. Οι δύο τους θα αναλάβουν καθήκοντα CEO, με τον Mark Hurd να είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη στρατηγική και την Safra Catz να παραμένει CFO και να επιβλέπει τις νομικές λειτουργίες και την παραγωγή.  Ο Ellison αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, στη θέση του Jeff Henley, και επικεφαλής τεχνολογίας. 

Ο Ellison, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε 70 ετών, οδήγησε την εταιρεία για περισσότερα από 35 χρόνια για να την κάνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βάσεων δεδομένων και λογισμικού στον κόσμο και έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού, μεταδίδει το Bloomberg. Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν γίνει η ραχοκοκαλιά του μοντέρνου εμπορίου και βιομηχανίας, προσθέτει το πρακτορείο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπερνάει τα 185 δισ. δολ. ενώ τα ετήσια της έσοδα φτάνουν τα 38 δισ. δολ. 

Ταυτόχρονα με τις διοικητικές αλλαγές η εταιρεία ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.  Ειδικότερα, για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,18 δισ. δολ. ή 48 cents ανά μετοχή από 2,19 δισ. δολ. ή 47 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 62 cents από 59 cents. Τα έσοδα αυξήθηκαν 2,7% στα 8,596 δισ. δολ. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η εταιρεία έκανε λόγο για κέρδη μεταξύ 62 cents και 66 cents ανά μετοχή με αύξηση των εσόδων από 4% έως 6%.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame