Π. Χριστοδούλου: CEO στην Capital Product Partners

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του οικονομικού διευθυντή στην εισηγμένη στον Nasdaq Capital Product Partners L.P. (CPLP) του Βαγγέλη Μαρινάκη αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου ο Πέτρος Χριστοδούλου, που αποχώρησε πρόσφατα από την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +3,98%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Capital Product Partners, ο κ. Χριστοδούλου, που έχει διατελέσει και επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ, θα διαδεχτεί τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη, νυν CEO και οικονομικό διευθυντή της εταιρίας από τη σύστασή της τον Ιανουάριο του 2007.

Ο κ. Λαζαρίδης ήταν οικονομικός διευθυντής της Capital Maritime & Trading Corp., της εταιρίας που προϋπήρχε της Capital Product Partners από το 2004. O κ. Λαζαρίδης αποτελεί επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της CPP, θέση την οποία αναμένεται να διατηρήσει με βάση την ανακοίνωση.

Ο διορισμός του κ. Χριστοδούλου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Capital Product Partners.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να ενταχθώ στην Capital Product Partners, μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή εταιρία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ανώτατα στελέχη της εταιρίας και πλέον, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδούλου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, ένας από τους πλέον έμπειρους τραπεζίτες της Ελλάδας, με εκτενή γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, εντάσσεται στο δυναμικό μας. Το ιστορικό του τα τελευταία χρόνια που εργάζεται για μεγάλες εισηγμένες εταιρίες είναι εξαιρετικό. Ως αναπληρωτής CEO μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με κορυφαίους διεθνείς και αμερικανούς επενδυτές».

«Η CPLP έχει σημειώσει καλές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης, διευρύνοντας τις περιοχές που καλύπτει, ενισχύοντας τα στοιχεία ενεργητικού και βελτιώνοντας τον ισολογισμό της. Για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λαζαρίδη για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή του τα τελευταία 10 χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του εγχειρήματα. Από την 1η Σεπτεμβρίου ο Πέτρος θα οδηγήσει την επιχείρηση σε μια νέα φάση ανάπτυξης, μαζί με το Δ.Σ. και θα συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τα μελλοντικά κέρδη των μετόχων μας».

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame