Κριστίνα Φερνάντες: Δεν θα χρεοκοπήσουμε

INBusinessNews  04/08/2014 15:27
Κριστίνα Φερνάντες: Δεν θα χρεοκοπήσουμε

Κριστίνα Φερνάντες: Δεν θα χρεοκοπήσουμε

INBusinessNews  04/08/2014 15:27

Αμετακίνητη στη θέση της πως η Αργεντινή δεν βρίσκεται πραγματικά σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, μία ημέρα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους «απρόθυμους» πιστωτές που δεν έλαβαν μέρος στα «κουρέματα» του 2005 και του 2010, κατάρρευση που οδήγησε τυπικά τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής στην πτώχευση.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων με τους «απρόθυμους», η κ. Κίρχνερ συνέχισε την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνησή της κατά της αμερικανικής Δικαιοσύνης, εστιάζοντας στην απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που απαγόρευσε το Μπουένος Άιρες να καταβάλει 539 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάσιμους δανειστές, απαιτώντας να αποζημιωθούν ταυτόχρονα και «απρόθυμοι».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κριστίνα Φερνάντες είναι πρόεδρος της χώρας από το 2007 και σύζυγος του απερχόμενου Προέδρου Νέστορ Κίρχνερ. Στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου 2007 η Κριστίνα κατήλθε με το κυβερνών κόμμα "Μέτωπο για τη νίκη". Αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές σχεδόν με το 45% των ψήφων και με διαφορά 20% από την κύρια αντίπαλό της, αποφεύγοντας έναν δεύτερο γύρο των εκλογών.  Είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Αργεντινής και η πρώτη εκλεγμένη. Ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ το 2011 επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο ίδιο αξίωμα.

Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1953 στη Λα Πλάτα της επαρχίας Μπουένος Άιρες και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της γενέτειράς της. Στη διάρκεια των σπουδών της, γνώρισε το μετέπειτα σύζυγό της, Νέστορ Κίρχνερ και παντρεύτηκαν το 1975. 

Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε όταν έγινε μέλος του Κινήματος της Νεολαίας των Περονιστών. Στη διάρκεια του απολυταρχικού καθεστώτος μαζί με το σύζυγό της δίδαξαν Νομικά στο Ρίο Γκαγιέγος και σταμάτησαν να ασχολούνται με την πολιτική. Η επάνοδός της θα γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ' 80, οπότε και εξελέγη βουλευτής στη Σάντα Κρους το 1989, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη το 1993. Το 1995 εξελέγη γερουσιαστής στο Σάντα Κρους, ενώ το 1997 βουλευτής. Το 2001 επανεξελέγη γερουσιαστής. Το 2003 συνετέλεσε στην εκλογή του συζύγου της στην προεδρία, καθώς η ίδια ανέλαβε την επικοινωνιακή του εκστρατεία.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας