Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο δρ. Νίκο Ζάμπογλου

INBusinessNews  14/07/2014 09:28
Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο δρ. Νίκο Ζάμπογλου

Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο δρ. Νίκο Ζάμπογλου

INBusinessNews  14/07/2014 09:28

Με το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση στην ακτινολογία και ακτινοογκολογία, τιμήθηκε ο Νίκος Ζάμπογλου και ο συνεργάτης του Δήμος Μπάλτας, στο Πανγερμανικό Ακτινοογκολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντίσελντορφ.

Παράλληλα, ο Βασίλης Ασκοξυλάκης, του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, τιμήθηκε με το βραβείο Χέρμαν- Χόλτουσεν- Πράις, το οποίο απονέμεται σε νέους επιστήμονες για πρωτότυπη έρευνα στην ακτινοβιολογία.

Παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων και φοιτητών από τη Γερμανία και άλλες χώρες, ο Ελληνοκύπριος δρ. Νίκος Ζαμπόγλου, καθηγητής και διευθυντής της ογκολογικής κλινικής του πανεπιστημίου του Όφενμπαχ, τιμήθηκε για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου της βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση των όγκων και κυρίως του καρκίνου του προστάτη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο συνεργάτης του, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Δήμος Μπάλτας.

Ενώ οι υποψηφιότητες για το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ ήταν πολλές, η αρμόδια επιτροπή προέκρινε τους δύο Έλληνες επιστήμονες παμψηφεί και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άλφρεντ Μπράιτ, ο δρ. Μίκαελ Μολς μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους δύο καθηγητές, τονίζοντας πως η έρευνα και οι κλινικές εφαρμογές της ομάδας Ζαμπόγλου άνοιξαν νέους δρόμους στην ακτινοθεραπεία.

Στην αντιφώνησή του, ο δρ. Ζαμπόγλου ευχαρίστησε τους ασθενείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των νέων μεθόδων ακτινοθεραπείας. Μίλησε για το έργο του καθηγητή Δήμου Μπάλτα και των άλλων συνεργατών του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τον καθηγητή Ουζούνογλου. Αναφερόμενος, τέλος, στη βραχυθεραπεία τόνισε πως η ανάπτυξη της μεθόδου αλλάζει το τοπίο στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη και άλλων όγκων.

Το κέντρο στη Λεμεσό
Σημειώνεται πως ο δρ. Ζάμπογλου σχεδιάζει τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Ασγάτας. Το Κέντρο θα εργοδοτήσει κάπου 450 άτομα, ενώ θα συνεργάζεται με γιατρούς διεθνούς εμβέλειας. Τη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών θα έχει ο δρ. Νίκος Ζαμπόγλου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας