Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο δρ. Νίκο Ζάμπογλου

Με το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση στην ακτινολογία και ακτινοογκολογία, τιμήθηκε ο Νίκος Ζάμπογλου και ο συνεργάτης του Δήμος Μπάλτας, στο Πανγερμανικό Ακτινοογκολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντίσελντορφ.

Παράλληλα, ο Βασίλης Ασκοξυλάκης, του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, τιμήθηκε με το βραβείο Χέρμαν- Χόλτουσεν- Πράις, το οποίο απονέμεται σε νέους επιστήμονες για πρωτότυπη έρευνα στην ακτινοβιολογία.

Παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων και φοιτητών από τη Γερμανία και άλλες χώρες, ο Ελληνοκύπριος δρ. Νίκος Ζαμπόγλου, καθηγητής και διευθυντής της ογκολογικής κλινικής του πανεπιστημίου του Όφενμπαχ, τιμήθηκε για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου της βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση των όγκων και κυρίως του καρκίνου του προστάτη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο συνεργάτης του, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Δήμος Μπάλτας.

Ενώ οι υποψηφιότητες για το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ ήταν πολλές, η αρμόδια επιτροπή προέκρινε τους δύο Έλληνες επιστήμονες παμψηφεί και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άλφρεντ Μπράιτ, ο δρ. Μίκαελ Μολς μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους δύο καθηγητές, τονίζοντας πως η έρευνα και οι κλινικές εφαρμογές της ομάδας Ζαμπόγλου άνοιξαν νέους δρόμους στην ακτινοθεραπεία.

Στην αντιφώνησή του, ο δρ. Ζαμπόγλου ευχαρίστησε τους ασθενείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των νέων μεθόδων ακτινοθεραπείας. Μίλησε για το έργο του καθηγητή Δήμου Μπάλτα και των άλλων συνεργατών του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τον καθηγητή Ουζούνογλου. Αναφερόμενος, τέλος, στη βραχυθεραπεία τόνισε πως η ανάπτυξη της μεθόδου αλλάζει το τοπίο στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη και άλλων όγκων.

Το κέντρο στη Λεμεσό
Σημειώνεται πως ο δρ. Ζάμπογλου σχεδιάζει τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Ασγάτας. Το Κέντρο θα εργοδοτήσει κάπου 450 άτομα, ενώ θα συνεργάζεται με γιατρούς διεθνούς εμβέλειας. Τη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών θα έχει ο δρ. Νίκος Ζαμπόγλου.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα