Πρόεδρος της Ελληνικής η Ειρένα Γεωργιάδου

INBusinessNews  09/07/2014 08:21
Πρόεδρος της Ελληνικής η Ειρένα Γεωργιάδου

Πρόεδρος της Ελληνικής η Ειρένα Γεωργιάδου

INBusinessNews  09/07/2014 08:21

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας όπου ομόφωνα εκλέχθηκε Πρόεδρος (όπως αναμενόταν άλλωστε) η τέως Επίτροπος Μεταρρύθμισης Ειρένα Γεωργιάδου. Η κ. Γεωργιάδου αφού πήρε το πράσινο φως από την Κεντρική Τράπεζα ανέλαβε τα ηνία της Ελληνικής Τράπεζας. 

Ακόμη εκκρεμεί η έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα για τον διοικητικό σύμβουλο Μαρίνο Γιαννόπουλο, ενώ κενή παραμένη η θέση συμβούλου που θα προέρχεται από την Εκτελεστική Διεύθυνση μετά την αποχώρηση του Μάριου Κληρίδη. Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ συζητήθηκε το θέμα ενίσχυσης της Τράπεζας με πρόσθετα κεφάλαια, ωστόσο δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση.

Μετά από 9 χρόνια παρουσίας στο ΔΣ της Ελληνικής, ο πρόεδρος του Συγκροτήματος Αντρέας Παναγιώτου αποχώρησε κατά τη την 40η ετήσια γενική συνέλευση. Το ΔΣ όπως εκλέχθηκε από τη συνέλευση είναι:  Γεωργιάδου Α. Ειρένα, Γιαννόπουλος Σ. Μαρίνος, Κωμοδρόμος Γ. Βάσος, Μάτσης Α. Ιωάννης, Παντελίδου Νεοφύτου Μαριάννα, Πολυκάρπου Α. Ευριπίδης, Φεραίος Δ. Γεώργιος, Χαρίτου Γ. Ανδρέας, Χατζησταυρής Α. Χριστόδουλος και Bonnano David Whalen.

Παράλληλα, το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε την ανασύνθεση των υφιστάμενων επιτροπών του διοικητικού της συμβουλίου ως ακολούθως:

Επιτροπή Ελέγχου

Πρόεδρος: Ανδρέας Γ. Χαρίτου και μέλη Ιωάννης Χαριλάου, Ιωάννης Μάτσης, Γεώργιος Φεραίος και Χριστόδουλος Χατζησταυρής

Επιτροπή Αμοιβών

Πρόεδρος: Ειρένα Γεωργιάδου και μέλη Βάσος Κωμοδρόμος, David Whalen Bonanno, Ευριπίδης Πολυκάρπου και Χριστόδουλος Χατζησταυρής

Επιτροπή Διορισμών/ Εσωτερικής Διακυβέρνησης

Πρόεδρος: Ειρένα Γεωργιάδου και μέλη Ιωάννης Χαριλάου, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Βάσος Κωμοδρόμος, David Whalen Bonanno και Ευριπίδης Πολυκάρπου

Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων

Πρόεδρος: Ιωάννης Χαριλάου, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Ιωάννης Μάτσης, Ανδρέας Χαρίτου και Γεώργιος Φεραίος

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας