Ζ. Αιμιλιανίδου: Σχέδια για νεαρούς ανέργους

INBusinessNews  30/06/2014 13:25
Ζ. Αιμιλιανίδου: Σχέδια για νεαρούς ανέργους

Ζ. Αιμιλιανίδου: Σχέδια για νεαρούς ανέργους

INBusinessNews  30/06/2014 13:25

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), ανακοινώνουν την έναρξη των τοποθετήσεων άνεργων νέων αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς στο πλαίσιο του Σχεδίου που είχε ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Το Σχέδιο στοχεύει να δώσει σε άνεργους νέους, την ευκαιρία να καταρτιστούν και να αποκτήσουν εργασιακή πείρα με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις/οργανισμούς. 

Μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014 που έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, η ΑνΑΔ παρέλαβε 2.255 αιτήσεις από άνεργους νέους. Ταυτόχρονα δέχτηκε και 1.198 αιτήσεις από επιχειρήσεις/οργανισμούς για 5.500 θέσεις πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των αιτήσεων, τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων/οργανισμών, και αφού εφαρμόστηκαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που είχαν τεθεί, άρχισαν οι τοποθετήσεις ανέργων στις επιχειρήσεις.

Στην παρούσα φάση, θα τοποθετηθούν άμεσα 1.930 άνεργοι, για πρακτική κατάρτιση και απόκτηση εργασιακής πείρας στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει. Η έναρξη των προγραμμάτων πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2014.Στους ανέργους που θα συμμετέχουν στο Σχέδιο θα καταβάλλεται επίδομα ύψους €125 την εβδομάδα. Το επίδομα θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση.  Επίσης σε όσους συμπληρώνουν με επιτυχία την τοποθέτησή τους, θα δοθεί από την ΑνΑΔ Πιστοποιητικό Πρακτικής Κατάρτισης και  Εργασιακής Πείρας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας