James Soame: Άφησε τη Motorola για την Kodak

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Motorola Mobility του Ηνωμένου Βασιλείου James Soames αποχώρησε από την εταιρεία κατασκευής κινητών για να ενταχθεί στην Kodak Alaris ως επικεφαλής μάρκετινγκ.  Ο Soames πλέον είναι υπεύθυνος για το παγκόσμιο brand, το μάρκετινγκ, το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας για την εταιρεία, η οποία διαχωρίστηκε από τη μητρική εταιρεία Eastman Kodak στα τέλη του περασμένου έτους, αφού πωλήθηκε σε συνταξιοδοτικό ταμείο της Kodak στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kodak Alaris Ralf Gerbershagen ανέφερε ότι ο διορισμός  του Soames, «θα φέρει μια αίσθηση του δυναμισμού και της εμπειρίας στο brand και το μάρκετινγκ». Και προσθέτει: «ο James Soames είναι ένας έμπειρος μάνατζερ των media και της τεχνολογίας με ένα ισχυρό μείγμα ενέργειας, ιδεών, εστίασης στον πελάτη και δημιουργικό ταλέντο». 

Ο Soames εντάχθηκε στη Motorola το 2011, ως διευθυντής μάρκετινγκ  για την περιοχή EMEA της εταιρείας, ενώ αργότερα έγινε διευθυντής μάρκετινγκ για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Υπό την ηγεσία του Soames, η Motorola δημιούργησε το Moto G mid-range smartphone στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά των smartphone από 1% σε 6%.

Η αποχώρησή του Soames έγινε δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Motorola και γενικού διευθυντή Andrew Morley ότι επρόκειτο να αποχωρήσει από την εταιρεία. Η Motorola, που σήμερα εξακολουθεί να είναι εταιρεία της Google, ετοιμάζεται για την εξαγορά της από την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Lenovo.

Πηγή: marketingweek

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα