Κωστόπουλος: Πληροφορίες για παραίτηση από Alpha Bank

INBusinessNews  29/05/2014 16:32
Κωστόπουλος: Πληροφορίες για παραίτηση από Alpha Bank

Κωστόπουλος: Πληροφορίες για παραίτηση από Alpha Bank

INBusinessNews  29/05/2014 16:32

Σύμφωνα με πληροφορίες Μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος, 76 ετών, πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank, έχει πάρει την απόφαση να παραιτηθεί.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, και αναμένονται ανακοινώσεις. Αξιόπιστες πηγές εντός της τραπέζης δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Κωστόπουλος κρίνει ότι «έκλεισε ο κύκλος της θητείας του», και ότι πλέον «μπορεί να αποσυρθεί ήσυχος που η τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που απείλησαν όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με γκρέμισμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Alpha Bank αναμένεται να πάρει ο οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, και παρ’ ολίγον υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά το 2012 εάν λόγοι υγείας δεν τον υποχρέωναν να αποσυρθεί πριν καν ορκιστεί, Βασίλης Ράπανος.

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 από την οικογένεια Κωστόπουλου, μέσω του Εμπορικού Οίκου Ι.Φ.Κωστόπουλου. Εφτασε στα χέρια του Γιάννη Κωστόπουλου από τον πατέρα του. Ήταν η Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως, την οποία και ανέλαβε το 1963.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας