Ριπολόβλεβ vs Ριπολόβλεβα γύρος δεύτερος

INBusinessNews  20/05/2014 12:43
Ριπολόβλεβ vs Ριπολόβλεβα γύρος δεύτερος

Ριπολόβλεβ vs Ριπολόβλεβα γύρος δεύτερος

INBusinessNews  20/05/2014 12:43

Στην έφεση της απόφασης ελβετικού δικαστηρίου ποντάρουν οι δικηγόροι του Ντιμίτρι Ριπολόβλεβ ώστε να μην καταβάλει το ποσό των $4.5δις στην πρώην σύζυγο του Ελένα στη βάση πρωτόδικης απόφασης ελβετικού δικαστηρίου.

Μπορεί ο δικηγόρος της Ελένα Ριπολόβλεβα, Marc Bonnant να δηλώνει ότι πρόκειται «για το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία αλλά το κατά πόσον θα εισπράξει ή όχι αυτά τα λεφτά δεν είναι ξεκάθαρο», αναφέρει το Forbes.

«H πολύ ουσιαστική ερώτηση είναι ποιο ποσό τελικά θα μπορέσει να ανακτήσει (η πρώην σύζυγος), δεδομένων των περίπλοκων καταπιστευμάτων, αλλά και του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας βρίσκεται εκτός Ελβετίας».

Αυτό ακριβώς το νομικό σημείο εξηγεί και η δικηγόρος του μεγιστάνα Τ. Μπερσέντα, η οποία αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του ελβετικού δικαστηρίου: «Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η πραγματική ουσία αυτής της δικαστικής διαμάχης βρίσκεται στο εξωτερικό και όχι στην Ελβετία».

Σχετικά με το ποσό της απαίτησης (4,020,555,987.90 ελβετικά φράγκα) που διεκδικεί η κα. Rybolovleva από τον κ. Rybolovlev, σχολίασε πως «θα υπάρξει μετά βεβαιότητας επανεξέταση της στα πλαίσια έφεσης και συνεπώς η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, δεδομένης της ύπαρξης δύο βαθμίδων έφεσης στην Ελβετία».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας