Μέσω Κίνας τα παιχνίδια του Πούτιν για τη Δύση

INBusinessNews  19/05/2014 15:51
Μέσω Κίνας τα παιχνίδια του Πούτιν για τη Δύση

Μέσω Κίνας τα παιχνίδια του Πούτιν για τη Δύση

INBusinessNews  19/05/2014 15:51

Η Ρωσία σκοπεύει να διπλασιάσει τον όγκο του εμπορίου με την Κίνα μέχρι το 2020, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον όγκο του εμπορίου μέχρι το 2015 στα 100 δισ. δολάρια, και μέχρι το 2020 στα 200 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Πούτιν στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το κείμενο συνέντευξης που αναρτήθηκε στο site του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι βλέπει το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών «στα καλύτερα όλων των εποχών στη διάρκεια της ιστορίας τους ανά τους αιώνες».

Το 2013 το κινεζό-ρωσικό εμπόριο διαμορφώθηκε στα 90 δισ. δολάρια και η Ρωσία έχει σχέδια να ενισχύσει τους δεσμούς με την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, δήλωσε ο Πούτιν , προσθέτοντας ότι η τόνωση των οικονομικών, επιστημονικών και τεχνολογικών δεσμών με την Κίνα, είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες πάνω στις οποίες εργάζεται η Ρωσία.

Ο Πούτιν έδωσε τη συνέντευξη εν όψει της επίσκεψής του στην Κίνα που ξεκινάει αύριο. Η Ρωσία έχει υποστεί πλήγμα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση, και εξετάζει τρόπους έκτοτε προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ασία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας