Χάρης: Η ΠΕΟ δέρνει το σαμάρι

INBusinessNews  14/05/2014 09:39
Χάρης: Η ΠΕΟ δέρνει το σαμάρι

Χάρης: Η ΠΕΟ δέρνει το σαμάρι

INBusinessNews  14/05/2014 09:39

Για άλλη μια φορά, η οργάνωση των συνταξιούχων της ΠΕΟ επέλεξε να διαμαρτυρηθεί προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη για αποφάσεις και μέτρα που είχαν ληφθεί από την κυβέρνηση Χριστόφια, ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Για παράδειγμα, σημειώνει, ο συνυπολογισμός των εκταρικών επιχορηγήσεων στα εισοδήματα των νοικοκυριών υιοθετήθηκε το τέλος του 2011 στα πλαίσια της εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων σε συγκεκριμένα κοινωνικά σχέδια. 

«Η κατάργηση της δωρεάν πρόσβασης των συνταξιούχων στις δημόσιες μεταφορές και η εισαγωγή αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για την πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, που λήφθηκαν το Νοέμβριο του 2012».

Η δε φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τον υπουργό, αποτέλεσε επίσης μέρος των μέτρων που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2012 στα πλαίσια της φορολογικής πολιτικής που ακολουθούσε.

«Η κατάργηση, από την 1/1/2013, της Ειδικής Χορηγίας που καταβαλλόταν σε συνταξιούχους με σύνταξη που ανερχόταν μέχρι 854 ευρώ μηνιαίως, επίσης αποτελεί απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά και η μείωση του εισοδηματικού ορίου για μονήρες νοικοκυριό σε σχέση με το Σχέδιο ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων στις 9,477 ευρώ, για την οποία η ΠΕΟ διαμαρτύρεται,  αποτελούσε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης, με ημερομηνία 23/1/2013».

Κατ’ ακρίβεια, συμπληρώνει, η κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη, με απόφαση της στις 10/4/2013, διόρθωσε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και επανέφερε το εισοδηματικό όριο στο επίπεδο του 2010 για μονήρες νοικοκυριό, δηλαδή στις 10,324 ευρώ.

Η παρούσα κυβέρνηση επίσης αποφάσισε, τον Ιανουάριο του 2014, την διατήρηση επιδομάτων σε 8,000 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, περιλαμβανομένων και συνταξιούχων και για τα οποία είχε ληφθεί απόφαση για κατάργηση τους, το Νοέμβριο του 2012, από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Το κυριότερο, βέβαια, είναι το γεγονός πως η παρούσα κυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το οποίο θα διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, περιλαμβανομένων και συνταξιούχων, στη βάση αξιόπιστων και μετρήσιμων κριτηρίων.

Τα πιο πάνω έχουν επεξηγηθεί και είναι γνωστά στην ΠΕΟ. Για λόγους όμως που είναι κατανοητοί  σε όλους, η συγκεκριμένη οργάνωση επιλέγει την δημόσια αντίδραση η οποία για άλλη μια φορά εκδηλώνεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με την Τρόικα».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας