Η συλλογική σύμβαση στην Ελληνική και το μήνυμα Gatzke στον Πρόεδρο  

InBusinessNews  15/06/2022 10:10
Η συλλογική σύμβαση στην Ελληνική και το μήνυμα Gatzke στον Πρόεδρο  

Η συλλογική σύμβαση στην Ελληνική και το μήνυμα Gatzke στον Πρόεδρο  

InBusinessNews  15/06/2022 10:10

Ένα ερώτημα που απασχολεί έπειτα από τον θάνατο της αείμνηστης υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου είναι τι μέλλει γενέσθαι με την κενωθείσα θέση της. Κατά πόσο δηλαδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πορευθεί μέχρι το τέλος της θητείας του με τον Γιάννη Καρούσο να εκτελεί και καθήκοντα υπουργού Εργασίας ή θα προχωρήσει στο διορισμό νέου υπουργού για τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Φεβρουάριο.

Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να αναμένουν με αγωνία και στην Ελληνική Τράπεζα, υπό το πρίσμα της εκκρεμότητας που υπάρχει σε ό,τι αφορά την κατάθεση μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών που υπάρχουν με την ΕΤΥΚ και ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Oliver Gatzke φρόντισε κατά την πρόσφατη ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντησή του με εκπροσώπους των ΜΜΕ, να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι επείγει το ξεκαθάρισμα ως προς το πρόσωπο από το οποίο θα προέλθει η μεσολαβητική πρόταση, διαμηνύοντας μάλιστα πως το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν από τον Αύγουστο.

Μολονότι οι προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη παραμένουν άγνωστες και αποτελεί αποκλειστικό συνταγματικό του δικαίωμα ή πλήρωση ή όχι της κενωθείσας θέσης, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον κ. Gatzke πως η κατά το δυνατό ταχύτερη δυνατή επίλυση του θέματος που προέκυψε στην Ελληνική είναι αναγκαία. Γιατί πέραν των άλλων, η συντήρηση και διαιώνιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι μια εν δυνάμει εργασιακή κρίση, μόνο επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί, όχι μόνο για την ίδια την τράπεζα αλλά και γενικότερα για τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα.  

Όσο πιο σύντομα λοιπόν κατατεθεί η μεσολαβητική πρόταση τόσο πιο σύντομα ενδεχομένως θα τεθούν και οι βάσεις για επίλυση της εργασιακής διαφοράς στην Ελληνική και για επιστροφή στην οριστική ομαλότητα. Προς όφελος όλων…  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας