Στα βαθιά με το καλημέρα ο Καρούσος ως προσωρινός υπ. Εργασίας

InBusinessNews  23/05/2022 09:18
Στα βαθιά με το καλημέρα ο Καρούσος ως προσωρινός υπ. Εργασίας

Στα βαθιά με το καλημέρα ο Καρούσος ως προσωρινός υπ. Εργασίας

InBusinessNews  23/05/2022 09:18

Στα βαθιά με το καλημέρα της ανάληψης των προσωρινών καθηκόντων του ως υπουργός Εργασίας καλείται να κολυμπήσει ο Γιάννης Καρούσος.

Στον υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανατέθηκε ως γνωστό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδης το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας, για όσο χρονικό διάστημα η Ζέτα Αιμιλιανίδου δεν θα είναι θέση να ασκεί τα καθήκοντά της λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Καρούσος καλείται άμεσα να διαχειριστεί και το ιδανικότερο να αποτρέψει μια προδιαγραφόμενη μεγάλη εργασιακή αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, απότοκο της πρόθεσης της ΕΤΥΚ να εφαρμόσει απεργιακά μέτρα ένεκα των διαφωνιών της με την διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας και δη την απόφαση της τράπεζας για πλεονασμούς.

Ζητούμενο από τον Γιάννη Καρούσο είναι να ηγηθεί της όποιας μεσολαβητικής προσπάθειας αναπτυχθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, ώστε να καταστεί εφικτή η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Ελληνική με αναίμακτο και όχι επιζήμιο, ένεκα πιθανών απεργιών, για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας τρόπο.

Ο υπ. Μεταφορών γνωρίζει πώς να χειρίζεται με επιτυχία τέτοιου είδους κρίσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ενεργό εμπλοκή του στις προσπάθειες επίλυσης της διαφοράς που προέκυψε στην CTP και που είχε ως αποτέλεσμα τα απεργιακά μέτρα που εφάρμοσαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Στοίχημα για τον ίδιο τώρα, να λειτουργήσει εκ νέου πυροσβεστικά και να σβήσει τη φωτιά στον τραπεζικό τομέα, προτού εξελιχθεί σε μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά με σίγουρα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Αν θα τα καταφέρει βέβαια, μόνο ο χρόνος θα το δείξει…  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας