Ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η κρίση, ατυχία που έχουμε εκλογές

InBusinessNews  18/05/2022 15:10
Ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η κρίση, ατυχία που έχουμε εκλογές

Ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η κρίση, ατυχία που έχουμε εκλογές

InBusinessNews  18/05/2022 15:10

Ευρισκόμενοι αναντίλεκτα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν και οι πολίτες πιέζονται οικονομικά ποικιλοτρόπως, η αναζήτηση και εφαρμογή μέτρων που θα δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά και θα αμβλύνουν τις συνέπειες της κρίσης, είναι προφανώς ευθύνη της κάθε πολιτείας και ασφαλώς καλοδεχούμενη.

Αυτό ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εξαιρετικά προσεγμένα, καθότι η γραμμή που χωρίζει την απαραίτητη, σε περιόδους όπως η υφιστάμενη, στήριξη, από τον κίνδυνο εκτροχιασμού της όποιας δημοσιονομικής σταθερότητας εξακολουθεί να υφίσταται, είναι ιδιαιτέρως λεπτή και εύθραυστη.

Παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις προτάσεις μέτρων που εισηγούνται κάποια εκ των κομμάτων, καθίσταται εμφανές πως η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει εκλαμβάνεται από μερίδα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου σαν πεδίον δόξης λαμπρό για να πλειοδοτήσουν σε…προσφορές, αφού καταθέτουν αλόγιστα εισηγήσεις σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να κερδίσουν εντυπώσεις ανάμεσα στην κοινωνία. Οι δυσκολίες που αναφύονται από την οικονομική κρίση, δείχνουν να μοιάζουν για κάποια κόμματα σαν πρώτης τάξεως ευκαιρία εξυπηρέτησης των προεκλογικών τους σκοπιμοτήτων, μια συνταγή όμως που πολλάκις ακολουθήθηκε και στο παρελθόν με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο.

Καλό θα είναι συνεπώς, άπαντες στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας να θυμούνται πως τα όποια πρόσκαιρα οφέλη ενδεχομένως αποκομίζουν πλειοδοτώντας σε… προσφορές σε περιόδους ανάλογες με την παρούσα, τα βρίσκουν συνήθως μπροστά τους στο μέλλον. Όχι μόνο οι ίδιες δυστυχώς, αλλά η χώρα, το σύνολο των πολιτών, το κράτος.

Το πρόσκαιρο κομματικό κέρδος δεν μπορεί να τίθεται και να ιεραρχείται στην κλίμακα προτεραιοτήτων υψηλότερα, δεν μπορεί να παραγνωρίζεται ηθελημένα ή μη από όσους το επιδιώκουν, πως με τέτοιες πρακτικές στο τέλος της όλης εξίσωσης η σούμα θα βγάλει ζημιά για την Κύπρο.

Με τους πολίτες να μονολογούν, αλλά ετεροχρονισμένα, «ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η οικονομική κρίση, ατυχία που είχαμε εκλογές...»

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας