Θετικό μήνυμα για Κύπρο η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΕΚΤ στο Cyprus Banking Forum

Με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos, θα ανοίξει τις εργασίες του το 9ο Cyprus Banking Forum & Fintech Expo αύριο Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης θα συμμετάσχει σε ενότητα με θέμα «Perspectives from the ECB» μαζί με τον Κύπριο Κεντρικό Τραπεζίτη, Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Σημαντικό ρόλο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Αντιπροέδρου είχε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία και έκανε τις σχετικές επαφές. Οι δύο Κεντρικοί Τραπεζίτες μάλιστα θα συμμετέχουν σε ειδική ενότητα του Συνεδρίου όπου θα συζητήσουν για τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνιζαν παράγοντες με καλή γνώση του τραπεζικού χώρου, αλλά και των όσων συμβαίνουν στην Φρανκφούρτη, η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΕΚΤ στο Συνέδριο έχει ιδιαίτερα θετικό συμβολισμό, καθώς δείχνει ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται και τα βήματα προόδου που έχουν πραγματοποιηθεί από την σημερινή διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας για να εκσυγχρονιστεί το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του.

Ερμηνεύουν, επίσης, την συμμετοχή του κ. de Guindos ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης των προσπαθειών της ΚΤΚ, υπό τον σημερινό Διοικητή της, να αντιστρέψει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Δειτε Επισης

Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Σημαντική προσθήκη… Και επίσημα στο Δ.Σ. του Invest Cyprus ο Δημήτρης Σπαρσής
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη