Από την Ελληνική στην Τράπεζα Κύπρου

Για το διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας ακόμα και για τη θέση του προέδρου, ακουγόταν πριν από μερικούς μήνες το όνομα του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Ιορδάνου, στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου τελικά κατέληξε.

Πάντως, ο κ. Ιορδάνου αποτελεί «δυνατό» όνομα αφού διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arch Capital Group Limited (Arch) από τον Αύγουστο του 2003 και Διοικητικός Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2002 (αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019). Μάλιστα, η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο προ πενταετίας περίπου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Arch υπηρετούσε για αρκετά χρόνια ο Γιώργος Λιλλήκας.

Πριν από την ένταξή του στην Arch ως ένας εκ των ιδρυτών της, ο κ. Ιορδάνου υπηρέτησε από διάφορους ρόλους τη Zurich Financial Services («Zurich») και συνδεδεμένες εταιρείες της: ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Zurich Financial Services, ως Πρόεδρος της Zurich-American Specialties Division, ως Chief Operating Officer και Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich American και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich North America. Πριν την ένταξή του στην Zurich το Μάρτιο του 1992, διετέλεσε Πρόεδρος του commercial casualty division της Berkshire Hathaway Group και ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της American Home Insurance Company, θυγατρικής της American International Group. Ο κ. Ιορδάνου υπηρετεί ως Διοικητικός Σύμβουλος τη Verisk Analytics και ως Αντιπρόεδρος τη NIPD Genetics. Ο κ. Ιορδάνου είναι κάτοχος πτυχίου Aerospace Engineering από το New York University.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη