Succession plan για όλους

Πλάνα διαδοχής για όλο το προσωπικό τους, μέσω του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού τους εφαρμόζουν τώρα ή προσεχώς μεγάλοι οργανισμοί στην Κύπρο, στο πλαίσιο μάλιστα, των σύγχρονων τάσεων, όπου είναι δύσκολη η εξεύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που θα βοηθήσει μια επιχείρηση να συνεχίσει την εξέλιξή της.

Τα σχέδια αυτά δεν αφορούν μόνο τα άτομα της οικογένειας στην οποία ανήκει η εκάστοτε η επιχείρηση, αλλά και τη διαδοχή εντός της, έτσι ώστε τα άτομα που έχουν γνώση και εμπειρία χρόνων, να τα μεταφέρουν σε νεότερα στελέχη με τρόπο που να αναδειχθούν τα ταλέντα, που μπορούν να τα αντικαταστήσουν, όταν έρθει η ώρα της αφυπηρέτησής τους.

Παραδείγματα τέτοιων οργανισμών είναι οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, η Unicars, η Thanos Hotels και η Chr. Kapodistrias& Sons, όπως αναδείχθηκε στο 17th Leadership & Human Resource Management Conference που διοργάνωσαν από κοινού η ΙΜΗ και η PwC Kύπρου στις 8 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια τάση καίριας σημασίας, καθώς καταδεικνύεται πως οι κυπριακές επιχειρήσεις εστιάζουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους, επενδύοντας στη μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας χρόνων, δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες ανέλιξης στο προσωπικό τους. 

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη