Προχωρεί ο Καθεδρικός Ναός

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του Καθεδρικού Ναού, Αποστόλου Βαρνάβα στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο πέραν του Ιερού Ναού, περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 150 αυτοκινήτων, καθώς επίσης και την κατασκευή μεγάλης πλατείας.  Φωτογραφίες από τις εργασίας κατασκευής του έργου, το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα €8 εκατ, ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  ο τεχνικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής, Στέλιος Γεωργίου.

 

Αυτή την περίοδο, τελεί υπό κατασκευήν η πρώτη φάση του έργου, η οποία  περιλαμβάνει την κατασκευή των δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, μαζί με υπόγειες αίθουσες εκδηλώσεων, χώρο στέγασης μουσείου και τριών παρεκκλησίων, καθώς επίσης και τη δημιουργία της πλατείας. Ο κύκλος της Α’ φάσης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα €4 εκατ., αναμένεται να  ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο, δηλαδή περί τα τέλη του 2018.

Η β’ φάση του έργου περιλαμβάνει την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Βαρνάβα. Τα έργα της Β’ φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν εφόσον ληφθεί το πράσινο φως από την Αρχιεπισκοπή. Το όλο έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίοδο δύο με τριών ετών από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του. 
 

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη