Προχωρεί ο Καθεδρικός Ναός

  30/05/2018 11:22
Προχωρεί ο Καθεδρικός Ναός

Προχωρεί ο Καθεδρικός Ναός

  30/05/2018 11:22

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του Καθεδρικού Ναού, Αποστόλου Βαρνάβα στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο πέραν του Ιερού Ναού, περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 150 αυτοκινήτων, καθώς επίσης και την κατασκευή μεγάλης πλατείας.  Φωτογραφίες από τις εργασίας κατασκευής του έργου, το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα €8 εκατ, ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  ο τεχνικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής, Στέλιος Γεωργίου.

κα1

κα2

 

Αυτή την περίοδο, τελεί υπό κατασκευήν η πρώτη φάση του έργου, η οποία  περιλαμβάνει την κατασκευή των δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, μαζί με υπόγειες αίθουσες εκδηλώσεων, χώρο στέγασης μουσείου και τριών παρεκκλησίων, καθώς επίσης και τη δημιουργία της πλατείας. Ο κύκλος της Α’ φάσης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα €4 εκατ., αναμένεται να  ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο, δηλαδή περί τα τέλη του 2018.

Η β’ φάση του έργου περιλαμβάνει την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Βαρνάβα. Τα έργα της Β’ φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν εφόσον ληφθεί το πράσινο φως από την Αρχιεπισκοπή. Το όλο έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίοδο δύο με τριών ετών από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του. 
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας