Η επόμενη μέρα να βρει τις πόλεις μας πιο δυνατές

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τη χαρά και την υπερηφάνεια μου για τη δύναμη σας, για το θάρρος σας, για τις προσωπικές σας θυσίες εδώ και τρεις μήνες ώστε η χώρα μας και η πόλη μας να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πανδημία. Λόγω της σωφροσύνης που επιδείξατε, η Κύπρος και η Αγλαντζιά κερδίζουν τη μάχη. Σήμερα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση των μέτρων, με ελεύθερες μετακινήσεις, σχολεία και περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Σας παροτρύνω να προτιμάτε τα καταστήματα του Δήμου μας, δίνοντας έτσι ανάσα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Χάρη στους εργαζόμενους μας, τους μαχητές και τις μαχήτριές μας, εφαρμόσαμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα εξαγγελθέντα μέτρα σε τοπικό επίπεδο και βρήκαμε τρόπους και μηχανισμούς προστασίας, υποστήριξης και εξυπηρέτησης.

Έτσι, τους τελευταίους τρεις μήνες γίνονται εντατικά απολυμάνσεις δρόμων, δημόσιων χώρων και κτηρίων. Παράλληλα, έχουν ληφθεί αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Εφαρμόστηκε σχέδιο εκ περιτροπής εργασίας καθώς και άδειες για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Εφαρμόστηκαν ενημερώσεις και έλεγχοι για τον ιό, διανομή και τροφοδοσία με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας κλπ.

Δόθηκε έμφαση στις τεχνολογικές υποδομές ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά κέντρα, ηλεκτρονικές πληρωμές ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακές πληροφορίες). Λειτούργησαν γραμμές στήριξης και πρώτης ανάγκης κι διατέθηκαν χρήματα με τη γενναιόδωρη στήριξη πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του COVID-19. Ενισχύθηκαν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Ξεκίνησε πρωτοποριακό πρόγραμμα διανομής τροφίμων και φαγητού κατ’ οίκον με εθελοντές στα σπίτια των ευπαθών ομάδων.

Όλα αυτά δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία, την αλληλεγγύη μας αλλά και την αποτελεσματικότητά μας. Παράλληλα, αναδεικνύουν τη σύγχρονη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κύριος πυλώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Φυσικά, η έμφαση ήταν στην υγεία και την ασφάλεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα έργα μας έμειναν πίσω. Αντίθετα, προχωρούμε δυναμικά:

Έχει υπογραφεί σύμβαση για τη μελέτη και το σχεδιασμό βελτιωτικών έργων στη Λεωφόρο Μακαρίου και τις βόρειες παρόδους.

Έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία νέου χώρου πρασίνου επί της συμβολής της οδού Αγ. Μαύρης και Ξάνθης και αναμένεται η δεντροφύτευση του χώρου και μικρές κατασκευστικες λεπτομέριες.
Έχουν συμπληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα στην οδό Υψηλάντη και Τρικούπη ενώ έχουν ξεκινήσει τα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης στη συμβολή της οδού Βάρναλη και Αττικής.

Επιπλέον τους επόμενους μήνες θα κατασκευασθούν τα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης- ασφάλειας επί της Λεωφόρου Κερύνειας (παρά την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας).

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικαςία εγκατάστασης φωτιστικών αλλά και η αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού (Λεωφόρο Αγλαντζιάς). Η αποπεράτωση του έργου αναμένεται εντός του μήνα.

Η καθημερινότητά μας σταδιακά θα ομαλοποιηθεί. Με ανεπτυγμένη συνείδηση για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ασθενέστερους. Με την αίσθηση ότι αν όλοι μαζί, βάλουμε έναν συλλογικό στόχο, τα καταφέρνουμε. Αυτή την κατάκτηση πρέπει να τη διατηρήσουμε. Μείνετε ασφαλείς.
 
*Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Δειτε Επισης

Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά