Νέα τάση οικιστικών αναπτύξεων σε ασφαλισμένο και πράσινο περιβάλλον

Στην εποχή που ζούμε η ποιότητα ζωής τόσο για μας όσο και την οικογένεια μας είναι υψίστης σημασίας. Αυτή η ποιότητα σίγουρα εξαρτάται, κατά ένα μεγάλο μέρος, από την κατοικία αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
 
Με αυτό το δεδομένο ως βάση, στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις τάσεις που πρέπει να διέπουν αλλά και τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτουν οι μελλοντικές κατοικίες, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα στη διαβίωση μας.
 
Θα αναφερθούμε ιδιαίτερα σε μια συγκεκριμένη ανάπτυξη που προωθείται, με πρότυπα και καινοτομίες που εφαρμόζονται και ισχύουν σήμερα σε ευρωπαϊκές χώρες.
 
Η ανάπτυξη αυτή φιλοδοξεί να είναι ένα μοναδικό έργο για τη Λευκωσία, με ευρύτητα χώρου για άνετη ζωή, αφού θα είναι κτισμένο σε μια περιοχή περίπου 10,000 τετραγωνικών μέτρων.
 
Να αναφέρουμε ότι τα κτίρια που θα απαρτίζουν το συγκεκριμένο συγκρότημα θα είναι κτισμένα περιμετρικά και στο μέσο θα υπάρχει μια κεντρική πλατεία με παγκάκια, κιόσκια, πίδακες, κ.ά.
 
Παράλληλα, το έργο θα περιβάλλεται από εσωτερικούς πεζόδρομους για αποκλειστική χρήση από όσους θα διαμένουν στο συγκρότημα.
 
Το έργο έχει σχεδιαστεί από επαγγελματίες με βάση ό,τι πιο σύγχρονο αφορά την ανέγερση κατοικιών για ιδιοκατοίκηση.
 
Δόθηκε έμφαση στην τοπιοτέχνιση και στο πράσινο ώστε να δίνει την αίσθηση ότι διαμένεις σ’ ένα πάρκο, ένα χώρο πράσινο, με γηγενή βλάστηση, δέντρα, κ.ά.
 
Μάλιστα, κάθε κτίριο θα φέρει την ονομασία συγκεκριμένου κυπριακού δέντρου. Τα συγκεκριμένα δέντρα θα περιβάλλουν το συγκεκριμένο κτίριο.
 
Πρωταρχικής σημασίας είναι η έμφαση που δίνεται στην ασφάλεια των κατοίκων.
Αυτή επικεντρώνεται σε δύο σημεία:
  • Πρώτο, στο γεγονός ότι δεν θα κυκλοφορούν στους εσωτερικούς χώρους του έργου (στο ισόγειο) αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα.
  • Δεύτερο, στο ότι θα ελέγχεται αυστηρά η είσοδος ώστε να εισέρχονται μόνο οι διαβιούντες στο συγκρότημα και προσκεκλημένοι τους.
 
Στοιχείο που ξεχωρίζει και θα παρέχει σημαντικό πλεονέκτημα, είναι ο σύγχρονος και ασφαλής παιδότοπος που θα λειτουργεί στο ανατολικό σύνορο του συγκροτήματος σε χώρο πρασίνου.
 
Να τονίσουμε ότι το συγκρότημα, που θα περιλαμβάνει εξαώροφα κτίρια, ανεγείρεται σε ύψωμα στην περιοχή Δασούπολης στη Λευκωσία με υπέροχη θέα προς το πάρκο Αθαλάσσας, ενώ θα απέχει μια ανάσα από το κέντρο της πόλης. Μεταξύ τους τα κτίρια θα απέχουν τουλάχιστο 20 μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία της προσωπικής ζωής.
 
Γειτνιάζει με σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, το ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο και έχει εύκολη πρόσβαση, τόσο προς το κέντρο της πόλης όσο και προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού.
 
Κάθε διαμέρισμα, δύο, τριών ή τεσσάρων υπνοδωματίων προσφέρεται με άνετους εσωτερικούς χώρους, ευρύχωρες και λειτουργικές καλυμμένες βεράντες, δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης και μεγάλη αποθήκη.
 
Για την ανέγερση του συγκροτήματος θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά, που προσφέρουν πολυτέλεια, υψηλή ενεργειακή απόδοση, ενώ θα περιλαμβάνουν συστήματα ασφάλειας και συναγερμό, αυτοματοποιημένο σύστημα λειτουργίας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Γενικά στα διαμερίσματα θα ενσωματωθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που σχετίζεται με τον μοντέρνο, άνετο και σύγχρονο σημερινό τρόπο ζωής.
 
Όλα αυτά θα προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές, που συμβαδίζουν με τις τιμές κλασσικών διαμερισμάτων που είναι κτισμένα χωρίς τα πλεονεκτήματα που προαναφέραμε. Δηλαδή το κλασσικό διαμέρισμα βρίσκεται σε κτίριο που είναι κτισμένο σε ένα οικόπεδο χωρίς αυλή, κήπο, πεζόδρομους, κιόσκια, πίδακες, παιδότοπους κλπ. Προσφέρεται συνήθως μόνο ένας χώρος στάθμευσης στο ισόγειο χωρίς προστασία για το αυτοκίνητο και τον οδηγό. Η πρόσβαση στην αυλή του κτιρίου και πιθανό και στο εσωτερικό του κλασσικού κτιρίου είναι ανεξέλεγκτη με ελλιπή ασφάλεια. Το κλασσικό κτίριο γειτνιάζει (στα 6 μέτρα συνήθως) με κτίρια διαφόρων ηλικιών και ποιοτήτων που πολλές φορές επηρεάζουν αρνητικά την περιβάλλουσα αισθητική και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.  
 
Ειλικρινά διερωτόμαστε: Με τον έντονο τρόπο ζωής, με τα ασφυκτικά και πιεστικά ωράρια, με το άγχος της εργασίας, με τη διακίνηση που είναι μαρτύριο στην πρωτεύουσα, ποιος δεν θα ήθελε να ζει σ’ ένα ήσυχο, πράσινο, όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, όπως αυτό που θα προσφέρει το συγκεκριμένο συγκρότημα;

Γιώργος Μουσκίδης
Διευθυντής FOX Smart Estate Agency

 

Δειτε Επισης

Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση
Το ενοικιοστάσιο εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα ακίνητα
Είναι τελικά το μέλλον της τηλεόρασης ζοφερό ή μήπως πιο φωτεινό;
Αθηροσκλήρωση: Ο σιωπηλός «εχθρός» που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους
Διαχείριση της αλλαγής στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Οι 3 προκλήσεις για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό
Ο κατασκευαστικός τομέας, οι δημογραφικές αλλαγές και η διεθνής ζήτηση
Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά